Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Opbrud i transportkæderne

Søgeord:

26. januar 2016  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1802 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Logistik- og Godskonferencen 2016.

Børsen i København lagde i går mandag lokaler til TØF’s (Transportøkonomisk Forening) Logistik- og Godskonferencen 2016.

 

Under overskriften ”Opbrud i transportkæderne” præsenterede en række oplægsholdere, hvilken indflydelse den stigende internethandel har på den traditionelle forsyningskæde.

 

E-handelen er i stærk vækst i disse år, men slutbrugerne bag computerskærmene vil helst betale så lidt som muligt for fragten – hvis de da ikke forventer at få denne del gratis. Det lægger et pres på internetbutikkerne, for fragten er naturligvis ikke gratis, selvom selve bestillingen af varen kan ordnes med et snuptag. Som en konsekvens af dette har flere online handelspladser oprettet egne transport- og logistikfirmaer – heriblandt Amazon.

 

Hovedtaler på dagen var Mads Faurholt-Jørgensen, der i finansielle kredse beskrives som lidt af en komet. Som medstifter af og CEO hos investeringsselskabet Nova Founders Capital, tidligere global direktør hos tyske Rocket Internet og asiatisk chef for Groupon, fortalte den blot 30-årige iværksætter blandt andet om de seneste internet-trends, hvordan han har opbygget firmaer i over 35 lande, og om hvordan han spotter nye forretningsmodeller.

Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed hos Forsvarets Efterretningstjeneste, talte om, at digitaliseringen af ens forretning både giver nye muligheder, men også trusler i form af cyberangreb. Han opfordrede virksomhederne i den danske transportbranche til at fokusere mere på cybersikkerhed, erkende truslerne og at skabe en kultur, hvor cybersikkerhed er prioriteret.

 

Læs mere om Logistik- og Godskonferencen 2016 i næste udgave af Danmarks Transport-Tidende.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com