Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Opfordring til pigerne:

Søgeord:

21. november 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1287 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Bliv chauffør, der er brug for dig.

EUC Lillebælt oplever i år en stor stigning i antallet af unge, som søger ind på chaufføruddannelsen. Dog er meget få af dem piger, og den skævhed vil man gerne have rettet op på, skriver Fredericia Dagblad.

 

For øjeblikket er 90-100 unge fra begge sider af Lillebælt i gang med en chaufføruddannelse, og der er brug for deres arbejdskraft. Kun ca. ti rocent er dog piger. Og det er ærgerligt, blandt andet fordi, at det i dag ikke længere er meget fysisk krævende, at være lastbilchauffør, pointerer Lars Frederiksen, faglærer og kørelærer hos EUC Lillebælt i Erritsø:

 

- Pigerne er mindst ligeså godt kvalificerede til at sidde bag rattet i en stor lastbil, som drengene. Der er simpelthen ingen forskel, det tør jeg godt skrive under på.

Ikke svært at få en praktikplads

Med henvisning til de mange store transport- og speditionsfirmaer, som har valgt at have deres terminaler i DanmarkC, nabo til den jysk-fynske motorvej, fortæller Lars Frederiksen, at den omtalte praktikpladsproblematik slet ikke fylder så meget:

 

- Stort set alle har fået et praktiksted, og jeg ved, at der indenfor de kommende år bliver god brug for deres arbejdskraft.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com