Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

OPPtimisme

Søgeord:

9. december 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

859 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar fra branchedirektør Michael Svane, DI Transport

 

Den ny transportminister Ole Birk Olesen har taget tråden op fra forgængeren og udfordrer de danske pensionskasser til at gå ind i finansieringen af infrastrukturprojekter.

 

Der er grund til at rose ministeren for at holde fast i sagen. Jeg deler ministerens holdning om, at brugerbetaling i givet fald bør begrænses til projekter af væsentlig national betydning.

 

En række danske pensionskasser har allerede været ude med løfter om at kunne finansiere eksempelvis en havnetunnel i København. Det giver grundlag for optimisme, og hvis business-casen er til stede, så er det bare at komme i gang.

 

Jeg noterer også med stor tilfredshed, at ministeren også holder fast i synspunktet om, at brugerbetaling ikke skal gælde motorvejsnettet. Danske virksomheder står med den meget store udfordring at fastholde og tiltrække den nødvendige arbejdskraft. Yderligere afgifter på mobiliteten er gift for virksomhedernes muligheder for at få fat i tilstrækkelig arbejdskraft.

Brugerbetaling skal omgås med stor forsigtighed – også i denne juletid, hvor man nemt kan komme i den situation, at gavebudgettet overskrides.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com