Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Optakten på året giver transportbranchen håb

Søgeord:

12. maj 2015  |  

Læst i alt:

653 gange

Læses i øjeblikket af:

1

TimoCom transportbarometer: Mere fragt i 1. kvartal 2015.

Det europæiske transportmarked er i det første kvartal af dette år kommet sig oven på det uventet svage slutkvartal i 2014.

 

I januar og februar har der været så stor en fragtmængde som ikke er set i de seneste tre år.  TimoCom transportbarometeret viser derfor ved kvartalets afslutning et kapacitets- og fragtforhold på 39:61 for det europæiske transportmarked og vækker håb for fremtiden.

 

Man er nødt til at gå nogle år tilbage for at finde en nogenlunde ligeså fragtstærk start på året. Det er kun i 2011, at januar måned både i forhold til fragt/lastrum og den absolutte fragtmængde lå over sammenligningsmåneden i 2015.

 

-Dengang gik vi ind i det nye år med en overgennemsnitligt høj fragtandel på 53,8 %", siger Marcel Frings, Chief Representative hos TimoCom.

-Og selvom vi i januar 2015 stadig lå langt fra denne værdi, udviser transportbarometeret med en fragtandel på 42 % den bedste start i fire år.

 

I alt flere fragter

 

I februar faldt fragtandelen som forventet – dog kun ved første blik. TimoCom transportbarometeret viste nemlig et fragt-/lastrumsforhold på 33:67, men de absolutte tal fra TC Truck&Cargo, Europas største transportplatform, viser, at der i kvartalets første to måneder blev indtastet over 700.000 fragttilbud mere end i sidste års sammenligningsperiode. I samme tid er køretøjstilbuddene gået tilbage.

 

-Vi går ud fra en god udnyttelse på grund af den samlet set positive økonomiske udvikling i Europa, bekræfter Frings.

 

Dette blev også underbygget af kapacitets-/fragtforholdet på 42:58 i marts måned – og Marcel Frings forventer, at det bliver endnu bedre:

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com