Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ordførere fuldt orienteret om postplan

Søgeord:

2. marts 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

630 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Trafikminister til modangreb.

Nogle postordførere har i rejst kritik af manglende orientering om situationen i Post Nord og den plan for virksomheden, som den svenske koncernchef Håkan Ericsson har præsenteret for ejerne i efteråret 2016, som omtalt hans pressemeddelelse d. 28.2.2017.

 

Men ordførerne er løbende blevet orienteret, mener trafikminister Ole Birk Olesen.

 

Ordførerne i postforligskredsen er siden september 2016 løbende blevet orienteret om problemerne i Post Nord og den plan, som Håkan Ericsson omtaler i pressemeddelelsen.

 

Flere møder

Det er sket på ordførermøder i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i september og november 2016 og senest på to møder i februar 2017.

 

I september 2016 blev ordførerne således orienteret om store økonomiske udfordringer i Post Danmark. I november 2016 blev de yderligere orienteret om omfanget af problemerne og den overordnede plan (produktionsmodel), som virksomheden arbejdede på. Som opfølgning på mødet i november 2016 har Folketingets Transport- og Bygningsudvalg ligeledes fået oversendt et statusnotat, der beskriver Post Danmarks økonomi, den nye produktionsmodel og en reduktion i antallet af ansatte med dertil hørende betydelige omstillingsomkostninger.

Tal fremlagt

I februar 2017 blev de økonomiske nøgletal for 2016 fremlagt for ordførerne sammen med en mere detaljeret plan for virksomhedens fremtid, konsekvenserne for medarbejdere og omkostningerne ved omstillingen.

 

Transport-, bygnings og boligminister Ole Birk Olesen udtaler:

 

- Ordførerne er gennem hele forløbet om PostNord’s alvorlige økonomiske udfordringer blevet grundigt orienteret om problemerne og de mulige løsninger. Dette er sket i takt med, at de er blevet yderligere afklaret i PostNord og i mit ministerium. Det gælder også planen for virksomhedens fremtid, som vi nu er ved at kvalitetssikre og drøfte Post Nord og de svenske medejere.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com