Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ordførere fuldt orienteret om postplan

2. marts 2017  |  

Af Redaktionen

Trafikminister til modangreb.

Nogle postordførere har i rejst kritik af manglende orientering om situationen i Post Nord og den plan for virksomheden, som den svenske koncernchef Håkan Ericsson har præsenteret for ejerne i efteråret 2016, som omtalt hans pressemeddelelse d. 28.2.2017.

 

Men ordførerne er løbende blevet orienteret, mener trafikminister Ole Birk Olesen.

 

Ordførerne i postforligskredsen er siden september 2016 løbende blevet orienteret om problemerne i Post Nord og den plan, som Håkan Ericsson omtaler i pressemeddelelsen.

 

Flere møder

Det er sket på ordførermøder i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i september og november 2016 og senest på to møder i februar 2017.

 

I september 2016 blev ordførerne således orienteret om store økonomiske udfordringer i Post Danmark. I november 2016 blev de yderligere orienteret om omfanget af problemerne og den overordnede plan (produktionsmodel), som virksomheden arbejdede på. Som opfølgning på mødet i november 2016 har Folketingets Transport- og Bygningsudvalg ligeledes fået oversendt et statusnotat, der beskriver Post Danmarks økonomi, den nye produktionsmodel og en reduktion i antallet af ansatte med dertil hørende betydelige omstillingsomkostninger.

Tal fremlagt

I februar 2017 blev de økonomiske nøgletal for 2016 fremlagt for ordførerne sammen med en mere detaljeret plan for virksomhedens fremtid, konsekvenserne for medarbejdere og omkostningerne ved omstillingen.

 

Transport-, bygnings og boligminister Ole Birk Olesen udtaler:

 

- Ordførerne er gennem hele forløbet om PostNord’s alvorlige økonomiske udfordringer blevet grundigt orienteret om problemerne og de mulige løsninger. Dette er sket i takt med, at de er blevet yderligere afklaret i PostNord og i mit ministerium. Det gælder også planen for virksomhedens fremtid, som vi nu er ved at kvalitetssikre og drøfte Post Nord og de svenske medejere.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

621 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com