Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Otte vil rådgive om Storstrømsbro

Søgeord:

2. august 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kampen om det største broprojekt i Danmark siden Øresundsbroen spidser til i disse dage.

Kampen om det største broprojekt i Danmark siden Øresundsbroen spidser til i disse dage.Otte rådgivervirksomheder og konsortier har nemlig bedt om at blive prækvalificeret til rådgiverudbuddet for en ny bro over Storstrømmen - der har en skønnet anlægsudgift på 3.991 mio. kr.

 

-Der er tale om otte meget kompetente firmaer og konsortier, så det er en udfordring at få gransket alt om dem, så vi kan få valgt de rigtige ud, fortæller vedligeholdelseschef Erik Stoklund Larsen fra Vejdirektoratet til Ingeniøren.

 

Det er både stor prestige og store penge, der er på spil for rådgiverne. Ifølge den politiske aftale om broens finansiering forventer Vejdirektoratet at bruge 224 mio. kr. på projektering frem til anlægslovens vedtagelse i 2015. Og ifølge de notater, som Banedanmark udarbejdede, før Vejdirektoratet overtog opgaven, kan de samlede udgifter til rådgivning- og bygherreadministration løbe op i 379 mio. kr.

Allerede i næste uge forventer Vejdirektoratet at offentliggøre navnene på de fem firmaer/konsortier, der bliver prækvalificerede, og en endelig vinder af udbuddet kan blive udpeget allerede i slutningen af september, så kontrakten kan blive underskrevet i oktober.

 

Den forventede byggestart er på nuværende tidspunkt beregnet til omkring årsskiftet 2016/2017, og broen skal åbnes senest i 2021.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com