Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Overborgmester: Fokus på Danmarks eksportrute

Søgeord:

29. juli 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Flensborgs overborgmester Simon Faber vil have mere fokus på vejen han kalder nord-syd aksen, der er en flaskehals.

Flensborgs overborgmester Simon Faber vil have mere fokus på vejen han kalder nord-syd aksen, der er en flaskehals.Det kommer tydeligt frem i disse dage, da broen på motorvej A7 over Kieler-kanalen ved Rendsborg i Tyskland med øjeblikkelig virkning er spærret for lastbiler, samtidig med at personbiler nu kun kan passere broen i et spor i hver retning.

 

Det skyldes, at broens betonkonstruktion er så medtaget, at de bærende piller skal saneres, og arbejdet ventes at tage fire måneder, oplyser de tyske trafikmyndigheder.

 

- Vejen er ikke blot Flensborgs, men samlet set hele Danmarks vigtigste eksportrute, så jeg tror, der er brug for en omprioritering i trafikministerierne i Kiel, Berlin og København, skriver overborgmester i Flensborg, Simon Faber i en pressemeddelelse.

Det har vakt bekymring hos mange vognmænd, at broen bliver spærret i fire måneder. De tyske myndigheder opfordrer lastbiler til en længere omvej over Nibøl-Husum, hvilket vil betyde yderligere køretid på omkring halvanden time.

 

Det giver ikke blot længere køretid, men også fordyrelser – samtidig med at logistikken bliver mere krævende for opgaver for kunder, som vognmændene for eksempel har langtids-kontrakt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com