Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

P3-alliance forsinkes

Søgeord:

31. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Det kan, ifølge Lloyds List, blive vanskeligt for P3 Alliancen at starte aktiviteterne op fra 2. kvartal, som det er planlagt.

Det kan, ifølge Lloyds List, blive vanskeligt for P3 Alliancen at starte aktiviteterne op fra 2. kvartal, som det er planlagt.De kinesiske konkurrencemyndigheder ventes tidligst at være færdige med deres godkendelsesprocedure i slutningen af maj.

 

P3 Alliancen, verdens tre største containerrederier Maersk Line, MSC og CMA CGM, har søgt konkurrencemyndighederne i henholdsvis EU, USA og Kina om tilladelse til at indgå et såkaldt vessel-sharing agreement.

 

De kinesiske myndigheders behandling af ansøgningen ventes, ifølge Lloyds List, tidligst at være færdig ved udgangen af maj. Det gør det umuligt for P3 Alliancen at starte dens aktiviteter op fra starten af 2. kvartal.

 

Tilsammen har de tre rederier en markedsandel på omkring 50 procent af containertrafikken mellem Asien og Europa og 30 procent af trafikken mellem Asien og den amerikanske østkyst.

Planerne om den nye alliance er mødt med modtand såvel i USA som Kina, hvor konkurrenter og transportører frygter, at alliancen vil udnytte sin store volumen til at manipulere markedet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com