Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

P3 Alliancen kan vente ja fra USA

Søgeord:

13. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

The Federal Maritime Commission (FMC) ventes inden udgangen af marts at godkende P3 Alliancens ansøgning om en vessel-sharing agreement i USA.

The Federal Maritime Commission (FMC) ventes inden udgangen af marts at godkende P3 Alliancens ansøgning om en vessel-sharing agreement i USA.Men FMC ventes at stille krav, der sikrer mindre aktører retfærdige konkurrencevilkår, skriver Wall Street Journal.

 

- FMC ser P3 Alliancen som et samarbejde og ikke som en fusion. Hvis FMC får den nødvendige sikkerhed for fortsat fair konkurrence, vil P3 Alliancen blive godkendt, siger en kilde tæt på processen til avisen.

 

Fredag afleverede P3 Alliancen - der udgøres af verdens tre største containerrederier Maersk Line, MSC og CMA CGM – de sidste supplerende oplysninger til The Federal Maritime Commission.

 

Kommisionen har nu op til 45 dage til at træffe sin afgørelse.

Myndighederne i EU og Kina venter formentlig på den amerikanske afgørelse, inden de træffer deres egen.

 

Tilsammen har de tre rederier en markedsandel på omkring 50 procent af containertrafikken mellem Asien og Europa og 30 procent af trafikken mellem Asien og den amerikanske østkyst.

 

P3 Alliancens aktiviteter vil blive styret fra et Fleet Operations Center i London under ledelse af danske Lars Mikael Jensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com