Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Padborg fisker efter unge

Søgeord:

10. oktober 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1206 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transportbranchen gør sig lækker over for fremtidens arbejdskraft.

 

Onsdag den 12. oktober 2016 besøger 270 elever fra 10. klasserne i Aabenraa 10 transportvirksomheder i Danmarks største transportcenter, Padborg. Det gør de, fordi de er med i Transportens Dag. Formålet er at vise de unge de mange forskellige jobmuligheder, der er i erhvervet.

 

Branchen mangler hænder

Eleverne fra 10. klasse er fremtidens arbejdskraft i et erhverv, der nu er begyndt at have svært ved at re-kruttere folk, fordi økonomien har det godt igen. Hjulene kører, og branchen holder Danmark kørende. Trans¬porterhvervet er en vækstbaseret sektor, der også i fremtiden ser en udfordring i at rekruttere kvalificerede arbejdstagere. Derfor er kommune, erhvervsliv og brancheorganisation gået sammen om at vise de unge, hvilke jobmuligheder der er i erhvervet.

Borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, bakker op om projektet og udtaler:

- Transport- og logistikbranchen udgør en stor og væsentlig del af erhvervslivet i Aabenraa Kommune, hvor mange er beskæftiget. I Aabenraa Kommune ønsker vi forsat at være førende inden for transport og logi-stik, og en forudsætning for det er, at der er dygtige folk i vores område, som vil arbejde i branchen. Derfor er vi for tredje år i træk med til at arrangere Transportens Dag, hvor de unge får et indblik i, hvilke uddannelses- og karrieremuligheder der er i branchen. At der er et unikt samspil mellem virksomhederne, uddannelsesin¬stitutionerne, brancheforeningen og kommunen om Transportens Dag indikerer også, at dette er vigtigt for alle parter. Og her i kommunen vil vi gerne samarbejdet, siger Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa Kommune.

Projekt skal inspirere de unge

Hvis Padborg skal forblive et kraftcenter for transport, kræver det, at branchen får tilført nye stærke hænder, da erhvervet står over for et generationsskifte.

 

- Med et initiativ som Transportens Dag, håber vi, at vi kan gøre branchen attraktiv over for de unge. Vi har brug for at få ledige stillinger besat – nu og i fremtiden. Med projektet vil vi vise de unge, hvilke karrieremu-ligheder, der er i branchen. Vi har for eksempel brug for speditører, chauffører, jurister og lagermedarbej-dere. Et job i transportbranchen er godt og sikkert, fordi sektoren vækster. Der er masser at lave, og lønnen er god, siger Anders Jessen, der er chefkonsulent for uddannelse og erhvervspolitik i ITD, og fortsætter:

- Vi håber på, at de unge, som besøger erhvervet på Transportens Dag, vil tage deres oplevelser med, når de skal vælge deres uddannelsesvej, for vi har brug for dygtige og veluddannede medarbejdere på alle niveauer, siger Anders Jessen.

Det hele finder sted onsdag den 12. oktober 2016 i Padborg kl. 9.00-11.45.

 

De 270 elever besøger skiftevis følgende virksomheder, der er med i projektet: Contino, DTK, E3, Euromaster Danmark, H.P. Therkelsen, KH NON STOP, MAN Last og Bus, Nagel Danmark, Ohl Logistics, Tricolore og Thermo Transit i Padborg.

Parterne bag Transportens Dag: Aabenraa Kommune, ITD, EUC-SYD, IBC samt 10. Aabenraa.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com