Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Pas på traktoren

Søgeord:

14. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2286 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Foråret betyder travlhed for landmændene. Derfor er der ekstra mange landbrugskøretøjer på vejene lige nu og det kan give farlige situationer.

Foråret betyder travlhed for landmændene. Derfor er der ekstra mange landbrugskøretøjer på vejene lige nu og det kan give farlige situationer.Der er gang i markarbejdet i hele landet, og de helt store landbrugsmaskiner skal i aktion. Det betyder også, at det kan gå galt, når landbrugsmaskinerne kommer ud på vejene.

 

Onsdag den 12. marts gik det galt på Lolland, hvor en bilist mistede livet efter at have ramt en gyllespreder.

 

I perioden 2008 til og med 2012 har 35 mennesker mistet livet og 140 er kommet alvorligt til skade og 148 personer lettere til skade i en ulykke, hvor der har været en landbrugsmaskine involveret.

 

Ulykkerne har nu fået kommunerne og politiet i Syd- og Sønderjylland til at opfordre både landmændene og de øvrige trafikanter til at passe ekstra på og holde godt øje med hinanden. Noget der bakkes op af Rådet for Sikker Trafik.

- Bilisterne skal være meget opmærksomme på traktorerne, der kører og accelerer langsomt og fylder meget på vejene. Det kan give farlige situationer for eksempel når traktorer kører væk fra eller ud på vejen og bilisterne ikke er opmærksomme på det, siger Søren Troels Berg, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

 

- Det er heldigvis forholdsvist sjældent, at landbrugskøretøjer er involveret i trafikulykker på vejene. Men når det sker, går det ofte rigtig galt. Det viser politiets tal tydeligt, siger Anders Hørkjær Pedersen, ingeniør i Tønder Kommune.

 

Alene i Syd- og Sønderjyllands Politikreds var der fra 2008 - 2012 i alt 111 uheld med landbrugskøretøjer, hvor otte mennesker mistede livet, 26 kom alvorligt til skade og 30 lettere til skade.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com