Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Pas på skærpet ansvar i toldkodeksen

Søgeord:

3. oktober 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1033 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Speditører kan kræves til ansvar.

EU-toldkodeksen trådte i kraft 1. maj 2016, og speditører og alle andre i værdikæden skal være opmærksomme på, at der er kommet et markant skærpet ansvar for transportører og speditører.

 

Juridisk afdeling i Danske Speditører opfordrer alle til at gennemgå deres kontrakter og forsikringer med friske øjne.

 

 

Markante ændringer

Bag opfordringen står chefjurist i Danske Speditører, Rasmus Køie, der minder om, at den juridiske faldhøjde er blevet ændret markant.

 

- Man kan falde længere, hvis noget går galt, og man kan få flere knubs af det. Derfor er mit råd til alle: Se jer godt for, tænk jer godt om og søg straks advokatbistand, hvis det bliver nødvendigt. Den generelle tendens er, at med EU-toldkodeksen skal der mindre til, før advokatbistand bliver nødvendig, siger Rasmus Køie.

Det er især væsentligt at have fokus på juridisk risikostyring. Risici skal identificeres, vurderes, forebygges og håndteres. Og processerne og arbejdsgangene skal optimeres. Det er en løbende proces, som aldrig helt afsluttes: Det omkringliggende samfund og regler ændres. Der viser sig hele tiden nye samarbejdspartnere og –former i takt med, at der opstår nye forretningsmuligheder.

 

Rasmus Køie minder om, at det er afgørende på forhånd at have kontrakterne og aftalerne på plads.

 

Klare aftale nødvendige

- Rollefordelingen mellem leverandør og kunde skal være defineret skarpt og præcist. Det ved vi om fra vores rådgivning af medlemsvirksomhederne i speditionsbranchen. Det er vigtigt at få skarp rådgivning i forbindelse med indgåelse af lagerhotelaftaler, logistikaftaler og aftaler med underleverandører vedrørende landevejstransporter. Med afsæt i vores gode råd får medlemsvirksomhederne et juridisk værktøj i hånden, der kan hjælpe dem til at få alle de væsentligste aspekter af aftaleforholdet drøftet og formaliseret. For de konkrete aftaler og kontrakter bør man i forlængelse af sine konklusioner fra forhandlingerne inddrage en dygtig rådgiver til gennemgang – eller udfærdigelse – af selve kontrakten, fortæller Rasmus Køie.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com