Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Pia Olsen Dyhr: - Velfærd at folk betaler skat

Søgeord:

10. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tidligere trafikminister Pia Olsen Dyhr, SF’s formand, roste DTL’s indsats for både velfærd, sikkerhed og fair konkurrence på DTL’s generalforsamling lørdag.

Tidligere trafikminister Pia Olsen Dyhr, SF’s formand, roste DTL’s indsats for både velfærd, sikkerhed og fair konkurrence på DTL’s generalforsamling lørdag.I sit indlæg på generalforsamlingen sagde den i danske transportkredse så populære SF-formand blandt andet:

 

- Det er væsentligt at spørge: Hvad er det, Danmark bliver rigt af? Det er velfærd, lige adgang til sundhed og uddannelse. Ellers underminerer vi samfundet.

 

- Velfærd er, at folk betaler skat og gode arbejdsforhold. Vi har mistet 10.000 arbejdspladser i den danske transportbranche siden 2004. Det er ok med konkurrence, men det skal være på ordentlige vilkår. Og de østeuropæiske chauffører har ikke samme gode uddannelsesniveau som de danske. Her skal vi udvise rettidigt omhu.

Pia Olsen Dyhr peger her på løsninger som opsætning af kameraer ved de danske grænser, der genkender nummerplader på lastbilerne. Så ulovlig cabotagekørsel kan stoppes.

 

- Og så skal vi have strammet op på definitionen på internationale ture, bedre kontroller på vejene og måske også højere bøder. Jeg vil også stærkt opfordre til, at der gribes ind over for Kim Johansens vikarmodel. Det er bare så forbandet svært, at det skal ind over EU.

 

Pia Olsen Dyhr peger også på, at en karensperiode mellem de syv dage lange perioder i forhold til cabotagekørsel kan være en vej frem til at stoppe systematisk cabotagekørsel ind og ud af Danmark.

 

Den tidligere minister sluttede med stor ros til DTL:

- Transportbranchen leverer blandt andet i forhold til bedre miljø og et lavere dieselforbrug. Og stor ros til DTL for jeres fokus på bedre trafiksikkerhed. Vognmandsbranchen har en stærk organisation i DTL, der leverer en løsningsorienteret tilgang til branchens udfordringer. Det er dét, der skal til. /

cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com