Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Pioner er borte

Søgeord:

2. maj 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1220 gange

Læses i øjeblikket af:

1

E3’s grundlægger afgået ved døden 

Stifteren af E3 Spedition i Padborg, Andreas Christian Jørgensen – i daglig tale kaldet AC eller ”Jønne” – er afgået ved døden 78 år. Han kæmpede det seneste års tid med lungekræft og den kamp tabte han. Et af de få nederlag han oplevede i sit liv.

 

Med A.C. Jørgensens død er en af de sidste pionerer i grænsespeditionen borte. Han tilhørte den generation, der så mulighederne i toldklarering og spedition – og de muligheder han og ligesindede greb, førte til den store vækst i speditionsbranchen først i Kruså og siden Padborg.

 

AC blev født i 1937 og grundlagde E3 som en lille familievirksomhed i 1962 i Kruså. I starten udfærdigede E3 toldpapirer for import- og eksportvirksomheder, men hurtigt fandt AC og hustruen Elke ud af også at tilbyde kunderne at transportere godset, og op gennem tresserne blev transport og spedition hovedaktiviteten i E3.

Da den sønderjyske motorvej åbnede i 1977, flyttede E3 med 15 medarbejdere til Padborg, hvor man i starten delte nogle få hundrede kvm. lagerlokaler med to andre virksomheder. I dag råder E3 Spedition over mere end 10.000 kvm. lager og beskæftiger i alt cirka 400 personer. Firmaet er dermed blandt de førende og også de mest velkonsoliderede i Padborgs internationale transport-klynge.

 

AC overlod i slutningen af halvfemserne den daglige drift af virksomheden til næste generation, men fungerede frem til sin død som bestyrelsesformand og havde stadig sin daglige gang i virksomhedens lokaler på Transitvej i Padborg.

 

I fritiden var AC en ivrig golfspiller, ligesom han også nød jagt og kortspil i gode venners lag. Han brugte desuden megen tid sammen med hustruen Elke i fritidshusene på Gran Canaria og Rømø. AC og Elke nåede at være gift i knapt 60 år.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com