Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Piratgidsel klager over Ekstra Bladet og TV2

Søgeord:

3. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2266 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Skibsofficerernes fagforbund Søfartens Ledere har på vegne af coasteren Leopards kaptajn Eddy Lopes har klaget over Ekstra Bladet og TV2 til Pressenævnet.

Skibsofficerernes fagforbund Søfartens Ledere har på vegne af coasteren Leopards kaptajn Eddy Lopes har klaget over Ekstra Bladet og TV2 til Pressenævnet.Eddy Lopez blev sammen med styrmand Søren Lyngbjørn og fire andre filippinske sømænd endeligt frigivet af de somaliske pirater efter 839 dages fangenskab i starten af maj.

 

Han har nu bedt Søfartens Ledere om at klage til Pressenævnet over dele af omtale som han blev udsat for i Ekstra Bladet – der førte en lang og omstridt kampagne for at presse rederiet Shipcraft og myndighederne til at få forhandlet gidslerne fri.

 

- Jeg kan bekræfte, der er sendt en ret bred klage af sted. Vi har møde i morgen med både Ekstra Bladet og TV2. Så før jeg siger mere, ville jeg lige høre, hvad de har at sige først, siger Fritz Ganzhorn til Berlingske.

Samtidig er TV-2 udsendelsen ”De danske gidsler – Mareridtet i Somalia” – der blev udsendt kort før gidslerne blev frigivet – indklaget til pressenævnet.

 

Eddy Lopez finder dele af omtalen krænkende – herunder publiceringen af fotos af ham og hans kolleger, der er taget under deres lange fangenskab. Dertil kommer, at omtalen er bragt uden han havde mulighed for at imødegå de to mediers fremstilling.

 

Søfartens Ledere mødes i dag med Ekstra Bladet og TV2, for at drøfte klagen.

EB: Overraskende og trist

Ekstra Blades chefredaktør Poul Madsen har reageret på klagen til pressemeddelelsen på Twitter. Her skriver han blandt andet:

 

»Fredag fik jeg en overraskende og trist henvendelse fra Søfartens Ledere, der er fagforbund for de frigivne søfolk Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez, der blev løsladt for en måned siden.

Søfartens Ledere klager på vegne af skibsfører Eddy Lopez til Pressenævnet over dele af Ekstra Bladets dækning af den usædvanlige gidselsag.

 

Vi har undervejs bragt flere interview og billeder af de to danske gidsler, og i klagen fra Søfartens Ledere fortæller Eddy Lopez nu, at han har følt sig krænket og udstillet i de situationer.

 

Vi er meget kede af, at Eddy Lopez har oplevet det sådan, for det har aldrig været vores mening at udstille ham eller de andre søfolk. Tværtimod.«

 

Poul Madsen forsvarer herefter Ekstra Bladets kampagne, og fastholder, at kampagnen bidrog afgørende til at få løst den rekordlange gidseltagning.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com