Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Plan for Mærsk-deling klar

Søgeord:

22. september 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

984 gange

Læses i øjeblikket af:

1

A.P. Møller – Mærsk opdeles i to dele – energi og transport.

 

A.P. Møller – Mærsk A/S har offentliggjort en plan for den tidligere opsplitning af konglomeratet. A.P. Møller – Mærsk A/S vil fremover blive et integreret transport og logistikselskab, mens aktiviteterne inden for råolie- og gasindvinding udskilles i et eller flere selvstændige selskaber.

 

Bestyrelsen i A.P. Møller – Mærsk A/S pålagde i juni koncernens ledelse at udarbejde den plan for opsplitning, der nu foreligger.

 

»Det primære vækstfokus for A. P. Møller - Mærsk A/S vil fremadrettet være, at blive klassens bedste integrerede transport- og logistikudbyder. Med udgangspunkt i koncernens unikke position inden for containertransport (Maersk Line) og havneterminaldrift (APM Terminals), og betydelig position i supply chain management og spedition (Damco), skal ”Transport & Logistics” udnytte sin førende position ved at udvikle nye produkttilbud, digitaliserede serviceydelser og individuelle kundeløsninger,« hedder det i en meddelelse fra selskabet.

Olie-forretningen

Når det gælder A.P. Møller – Mærsk A/S olie- og gasrelaterede aktiviteter, er vurderingen at de skal udskilles – enten som selvstændige enheder eller kombineret i form af joint ventures, fusioner eller børsnotering.

 

Det er målet – afhængigt af markedsudviklingen og strukturelle muligheder - at udskillelsen af olie- og gasforretningen skal være gennemført inden for 24 måneder.

 

Opsplitningsplanen betyder, at ledelsen i A.P. Møller – Mærsk A/S allerede nu opdeles i to uafhængige divisioner – Transport & Logistik divisionen og Energi Divisionen.

 

Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen siger:

 

- De brancher vi opererer i er meget forskellige. De er begge præget af fundamentalt og konkurrencemæssigt meget forskellige miljøer. Adskillelse vores transport og logistik virksomheder og vores olie- og olieprodukt-relaterede virksomheder i to selvstændige divisioner vil gøre det muligt både at fokusere på deres respektive markeder. Dette vil øge den strategiske fleksibilitet ved at forbedre synergierne mellem virksomheder i Transport & Logistics divisionen, samtidig med at det giver fleksibilitet til at forfølge individuelle strategiske løsninger i de olie- og olierelaterede virksomheder.

Transport & Logistics

Transport & Logistics vil omfatte Maersk Line, APM Terminals, Damco, Svitzer and Maersk Container Industry, der skal være et samlet selskab med forskellige ”brands”. Den samlede mission for disse brands bliver at opretholde, udvikle og fremme de globale forsyningskæder for servicere kundernes behov for at handle globalt bedst muligt.

 

Fyringer i lededelsen

I forbindelse med offentliggørelsen af opsplitningsplanen annoncerer A.P. Møller – Mærsk A/S også ændringer i koncernledelsen.

 

Det betyder et farvel til Kim Fejfer, der er CEO i APM Terminals, group CFO Trond Westlie og Jakob Thomasen, der er CEO i Maersk Oil.

 

Søren Skou vil fortsætte som Group CEO og som CEO for Transport & Logistics-divisionen. Claus V. Hemmingsen bliver CEO for energi-divisionen, og indtræder som group vice CEO i Maersk-gruppen.

Jakob Sautsholm udpeges som ny group CFO i A.P. Møller – Mærsk A/S.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com