Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Platooning-test gennem Danmark

Søgeord:

21. marts 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1058 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Sidste stop bliver hos ITD i Padborg.

Den 30. marts 2016 lægger ITD, hus til en platooning-event. Det sker, når Scania og Volvo ruller ind i Danmark med delvist selvkørende lastbiler med kurs mod Padborg.

 

ITD står sammen med Vejdirektoratet, Scania, Volvo og en række danske transportorganisationer og myndigheder som arrangører af den danske del af eventen - The European Truck Platooning Challenge 2016.

 

Eventen The European Truck Platooning Challenge 2016 skal blandt andet sætte fokus på samarbejdet mellem EU-Kommissionen, EU-medlemslandene og industrien om selvkørende teknologier og behovet for harmonisering af regler på området. Danmark indtager en central rolle i det hollandske EU-formandskabs platooning-event, hvor i alt to platoons af hver tre delvist automatiserede lastbiler vil køre fra Sverige til Holland via Danmark - og bl.a. gøre holdt i Padborg.

Det er netop en test som denne, der er vigtig for den danske transport- og logistikbranche, lyder det fra ITD’s administrerende direktør Jacob Chr. Nielsen:

 

- Det, vi vil få at se den 30. marts i Padborg, er en af fremtidens mange løsninger for fremtidens transport- og logistiksektor, og det glæder mig. I mine øjne er det meget vigtigt, at Danmark sender et signal til omverden om, at vi er åbne over for at gennemføre en platooning-test som denne.

 

- Vi får ikke bare en grønnere, mere sikker og effektiv transport af godset. Vi udnytter desuden kapaciteten på vejene bedre og udvikler det danske transport- og logistikerhverv gennem den digitale udvikling. Derfor glæder det mig også, at vi – lastbilproducenterne, myndighederne og branchen i fællesskab - kan vise et bud på fremtidens lastbiltransporter, siger Jacob Chr. Nielsen.

Selve eventen lander i Padborg kl. 15.30-17.00 på Lyren 1. Her er der mulighed for at se lastbilerne ved selvsyn og møde bilproducenterne og repræsentanter fra myndighederne og transportorganisationerne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com