Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Polen: Svindel for millioner ved motorvejs-byggeri

Søgeord:

7. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Elleve personer er blevet sigtet ved retten i Gdansk for at have snydt den polske statskasse for et samlet beløb af 4,6 millioner zloty – cirka ni millioner kroner. De elleve sigtede risikerer alle op til ti års fængsel.

Elleve personer er blevet sigtet ved retten i Gdansk for at have snydt den polske statskasse for et samlet beløb af 4,6 millioner zloty – cirka ni millioner kroner. De elleve sigtede risikerer alle op til ti års fængsel.Skatteunddragelsen er set under byggeri af flere offentlige byggeprojekter fra 2006 til 2010. Byggeprojekterne har blandt andet omfattet byggeriet af de to motorveje A1 og A2, det store EM stadion i Gdansk og en lang række omfartsveje, viadukter og andre mindre offentlige byggeprojekter.

 

De sigtede kommer fra fire entreprenørfirmaer og et større antal fiktive underentreprenører. De fiktive underentreprenører skrev regninger på byggeopgaver, som entreprenørerne i virkeligheden selv udførte, men de fiktive regninger blev derefter trukket fra i skat. Betalingerne blev overført til de fiktive firmaer, men blev efter flere forskellige bankoverførsler betalt tilbage til de oprindelige entreprenører i kontanter.

Polsk politi kom på sporet af sagen i 2009 under byggeriet af motorvej A1.

 

Efterforskningen førte derefter til optrevlingen af skattesnyd ved en lang række andre byggerier i hele Polen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com