Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Polens transportminister stopper efter hård kritik

Søgeord:

18. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Polens transportminister Slawomir Nowak er trådt tilbage efter anklager om uregelmæssigheder i oplysninger til parlamentet.

Polens transportminister Slawomir Nowak er trådt tilbage efter anklager om uregelmæssigheder i oplysninger til parlamentet.Den polske rigsrevision mener, at den polske statsminister Slawomir Nowak har givet forkerte økonomiske oplysninger til parlamentet. På den baggrund valgte han at træde tilbage, så hans parlamentariske immunitet er ophævet, skriver polennu.dk.

 

Polens statsminister Donald Tusk og den nu afgående transportminister har arbejdet tæt sammen siden 2011, og Nowak regnes for at høre til inderkredsen omkring Tusk.

 

Anklagerne mod transportministeren fra den polske rigsrevision går ud på, at han bevidst skulle have skjult aktiver i sine regnskaber.

 

I januar opfordrede oppositionen Nowak til at trække sig, efter at Europa-Kommissionen indefrøs midler til Polen på 3,5 milliard. Det skete efter en karteldannelse i forbindelse med byggerierne af polske motorveje, som den polske transportminister var ansvarlig for.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com