Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Politiet vil genkende nummerplader

Søgeord:

17. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Et nyt forsøg skal vise, om videostreams fra politibiler kan gøre nummerpladegenkendelse så effektiv og billig, at teknologien kan installeres i flere politibiler.

Et nyt forsøg skal vise, om videostreams fra politibiler kan gøre nummerpladegenkendelse så effektiv og billig, at teknologien kan installeres i flere politibiler.I disse dage kører to politibiler rundt med ekstra mange vågne øjne. Politiet er nemlig i gang med at undersøge flere forskellige teknologier til nummerpladegenkendelse, som kan bruges i biler eller flyttes rundt, hvor der er brug for det. En hæmsko for teknologien er imidlertid, at bilerne skal være udstyret med tre kameraer og elektronik, der er i stand til at identificere og aflæse nummerpladerne, fortæller Ingeniøren.

 

Politiet har ifølge bladet Dansk Politi fået afsat 20 millioner kroner til investering i udvidet mobil videoovervågning - blandt andet for at dæmme op for tilrejsende kriminelle, organiseret indbrudskriminalitet og hjemmerøverier. Desuden er der afsat otte millioner kroner til et yderligere forstærket indsats mod grænseoverskridende kriminalitet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com