Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

10 millioner smuglercigaretter på lastbil

Søgeord:

20. maj 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

670 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Toldere finder 10 millioner ulovlige cigaretter i lastbil på Rødbyhavn.

 

Toldstyrelsen har tilbageholdt over 10 millioner ulovlige cigaretter i en lastbil på Rødbyhavn. Sagen er nu overgivet til politiet.

 

Natten til fredag d. 14. maj 2021 blev en lastbil fra Puttgarden standset på Rødbyhavn i en rutinemæssig toldkontrol. I lastbilen fandt toldere fra Toldstyrelsen over 10 millioner ulovlige cigaretter, der ikke var betalt afgifter af. Afgiften af de 10 millioner cigaretter skønnes at være knap 18 millioner kroner, hvis de skulle sælges i Danmark.

 

Michael Lund, kontroldirektør i Toldstyrelsen, siger:

 

- Det er rigtig mange cigaretter, og det bekræfter vores billede af, at der med jævne mellemrum snydes med afgifterne. Tobaksområdet er et prioriteret område i vores toldkontrol, da der foruden snyd med afgifter også er eksempler på ulovlig produktion og kopicigaretter, hvor cigaretterne kan være endnu mere sundhedsskadelige, end cigaretter i forvejen er.

Ved tilbageholdelsen blev hele lastbilen gennemgået af Toldstyrelsen, hvorefter sagen blev overgivet til Sydsjællands og Lolland Falsters Politi for nærmere efterforskning.

 

Oplysninger fra andre toldmyndigheder og danske myndigheder er med til at danne udgangspunktet for de konkrete risikovurderinger. Scannere og toldhunde indgår i arbejdet med at udvælge og kontrollere varer.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk