Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- 11 kilo-reglen er et politisk misfoster

Søgeord:

17. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

272 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Det strider mod sund fornuft, at et flertal i Folketinget vil bevare reglen, siger DTL-direktør Erik Østergaard.

 

11 kilo-reglen er et politisk misfoster, og det strider mod sund fornuft, at et flertal i Folketinget vil bevare reglen.

 

Sådan lyder budskabet fra Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL – Danske Vognmænd, i lederen af det seneste nummer af magasinet DANSKE VOGNMÆND.

 

- Hvor længe skal ordentlige varebilsvognmænd stadig vente? Og hvorfor, spørger Erik Østergaard og henviser til, at man på Christiansborg i næsten halvandet årti har diskuteret, om varebilsområdet skal reguleres ligesom den øvrige godskørsel i landet.

 

- Ingen kan hævde ikke at kende til problemerne med reglen, for det har politiet og Færdselsstyrelsen forklaret for godt et år siden i en redegørelse bestilt af politikerne selv i Folketingets Transportudvalg. Politiet har understreget, at reglen er umulig at håndhæve, og at de ønsker den afskaffet, siger Østergaard og slutter:

- Med deres forsvar for 11 kilos-reglen lader et flertal i Folketinget ikke blot hånt om myndighedernes anbefalinger. De udviser også total mangel på forståelse og respekt for de varebilsvognmænd og professionelle aktører på området, som fortsat må acceptere, at deres konkurrencevilkår forringes af useriøse chanceryttere. Flere af Christiansborgs forkæmpere for reglen har benyttet sig af argumenter, som er hentet ud af den blå luft, og som er tilbagevist som reelt indholdsløse, hvis ikke decideret uforstandige. 11 kilos-reglen er et politisk misfoster. Den kan ikke forklares og dermed ikke forsvares. At et flertal i Folketinget vil bevare den, strider mod sund fornuft og danske vognmænds tro på, at politikerne er drevet af ordentlighed og sund politisk habitus.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk