Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

112 sigtelser mod vognmand og 12 chauffører

Søgeord:

2. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

460 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Hanstholm-vognmand kan se frem til kæmpebøde.

 

Tungvognscenter Nord undersøger i øjeblikket en sag om en vognmand fra Hanstholm, der i ledtog med chaufførerne i virksomheden ifølge politiet har undladt påkrævede registreringer i lastbilernes fartskiver.

 

Efterforskningen har resulteret i i alt 59 sigtelser til vognmanden og 53 sigtelser fordelt på 12 chauffører.

 

- Og den slags overtrædelser koster altså dyrt, fastslår Claus Kjær-Pedersen fra Nordjyllands Politi, der pointerer, at de nævnte sigtelser totalt set gør, at den samlede bødepåstand løber op på cirka 650.000 kr.

 

Overtrædelserne er foregået over en periode på cirka en måned i starten af 2021.

Handler om trafiksikkerhed

Fartskiver registrerer hastighed og køre- og hviletiden – og det gør dem til vigtige for trafiksikkerheden. Forud for denne sag er der derfor lagt et stort arbejde i at udrede overtrædelserne via særligt en kollega i Tungvognscenter Nord, som er tilknyttet den almindelige vejsidekontrol, oplyser politikommissær Claus Kjær-Pedersen, der understreger, at kontrollen overordnet set handler om trafiksikkerhed og om at begrænse antallet af udmattede lastbilchauffører på de danske og europæiske veje.

 

- Det handler om at skabe tryghed på vejnettet. Derudover er reglerne indrettet til at skabe lige konkurrencevilkår for vognmændene, tilføjer politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

 

Sagen er stadig under efterforskning, og de implicerede chauffører og vognmanden har ikke endeligt taget stilling til sigtelserne, lyder det fra politiet. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com