Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

14 mio. ulovlige cigaretter fundet på Esbjerg havn

Søgeord:

6. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1012 gange

Læses i øjeblikket af:

0

58-årig mand sigtet for smugleri.

 

Toldere fra Toldstyrelsen har beslaglagt næsten 14 mio. ulovlige cigaretter i en sættevogn på Esbjerg Havn. Beslaget er det største i nyere tid. Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker sagen og har sigtet en 58-årig mand, der nægter sig skyldig.

 

Det skriver Toldstyrelsen.

 

Indsmuglingen fandt sted den 8. september, men af hensyn til efterforskningen har det ikke været muligt at orientere pressen om hændelsen før nu.

 

Det var toldere fra Toldstyrelsen, der på baggrund af deres efterretninger tog en sættevogn ud til kontrol på Esbjerg Havn og fandt de mange millioner illegale cigaretter. Cigaretterne stammer fra Østeuropa og var på vej til England fra Esbjerg.

 

Sættevognen blev undersøgt af Toldstyrelsens tobakshunde. Efter tydelige markeringer fra hundene fandt tolderne den store mængde tobak inde i vognen. Og efterfølgende blev hele vognen scannet af Toldstyrelsen, hvorefter sagen blev overgivet til politiet.

Syd- og Sønderjyllands Politi har stor ros til Toldstyrelsens indsats.

 

- Vi har til daglig et rigtig godt og tæt samarbejde med Toldstyrelsen ved grænserne i forhold til indsatsen mod narkotika og andre illegale varer, hvor vi blandt andet er gode til at dele viden og arbejde sammen om efterretninger af fælles interesse og i den forbindelse trække på hver myndigheds særlige kompetencer. Dette er ikke en type beslag og en efterforskning, vi ser hver dag, siger politiinspektør Brian Fussing fra UKA Vest.

 

Afgiften af de 14 mio. cigaretter skønnes at være omkring 24 mio. kr., hvis de skulle sælges i Danmark. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk