Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

30 sigtelser mod midtjysk vognmand

Søgeord:

26. maj 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

560 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Tungvognskontrol afslørede alvorlige lovovertrædelser.

 

I forbindelse med tungvognskontrol udført af Tungvognscenter Syd den 21. april blev en vognmand fra Midtjylland standset i sin lastbil. Det viste sig, at vognmanden ikke havde generhvervet førerretten efter en frakendelse, og da han blev standset, sad en anden mands førerkort i tachografen.

 

Det gav anledning til en nærmere undersøgelse af vognmandens og firmaets forhold.

 

Denne undersøgelse har nu resulteret i, at vognmanden er blevet sigtet for i mindst otte tilfælde at have kørt lastbil uden førerret, ligesom han er blevet sigtet for i fem tilfælde at have kørt på en anden mands førerkort. Der er endvidere også blevet rejst sigtelse mod en chauffør for i ti tilfælde at have kørt uden førerkort i tachografen, hvilket vognmanden ligeledes blev sigtet for som arbejdsgiver at være ansvarlig for.

Der er i alt rejst 30 sigtelser mod vognmanden for overtrædelse af straffeloven, færdselsloven og køre og hviletidsforordningen.

 

Sagen havde yderligere den konsekvens, at vognmandens private personbil blev beslaglagt af retten.

 

I forbindelse med søgning af den private personbil blev vognmanden igen taget for kørsel uden førerret i en af firmaets varebiler, hvorfor han fik endnu en sigtelse for kørsel uden førerret.

 

Sagen vil nu blive videresendt til anklagemyndigheden, der skal viderebehandle den og træffe afgørelse om tiltale. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk