Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

775 mio. til brexit-ramte virksomheder

Søgeord:

20. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

206 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske virksomheder ramt af brexit kan få kompensation.

 

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier er blevet enige om en brexitkompensation på i alt 775 mio. kr.

 

Storbritanniens beslutning om at forlade EU har haft store konsekvenser for dansk fiskeri, men samtidig har det også ramt øvrige erhverv. Det gælder for eksempel offshoreindustrien.

 

Danske virksomheder, og særligt SMV’er, oplever derfor udfordringer ved handel med Storbritannien for eksempel i form af øgede administrationsomkostninger på grund af produktcertificering, mærkning og grænse-tjek.

 

For at støtte danske virksomheder med at omstille sig til nye markeder og håndtere de store administrative byrder i Storbritannien, har regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne indgået en politisk aftale, der fordeler de resterende 775 mio. kr. fra EU’s brexit-tilpasningsreserve. Der er allerede blevet fordelt 1,3 mia. kr. til fiskeriet.

Der sættes penge af til tre overordnede indsatser blandt andet til at hjælpe danske virksomheder med at omstille sig til nye eksportmarkeder eller udvikle dele af deres forretningsmodel, som kan fremme den grønne og digitale omstilling.

 

Samtidig foreslås det, at der bliver iværksat diverse myndigheds- og vejledningsindsatser for at hjælpe virksomheder med at navigere i de nye handelsbetingelser med Storbritannien.

 

Derudover afsættes der med aftalen et beløb til at kompensere de hårdest ramte virksomheder.

 

- Brexit har været og er en stor udfordring for mange virksomheder og lønmodtagere i Danmark. De oplever allerede nu udfordringer som eksempelvis øgede omkostninger til mere papirarbejde, grænsetjek osv. Ting, der kræver tid, energi og penge. Og det rammer især de mindre virksomheder og deres ansatte. Så jeg er glad for, at vi er blevet enige om at sætte et trecifret millionbeløb af til netop dem, siger erhvervsminister Simon Kollerup. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk