Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ændret køre- og hviletid ved transport af mink

Søgeord:

12. november 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

291 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Krav om ugehvil sættes midlertidigt ud af kraft.

 

I perioden fra den 7. november 2020 til og med den 20. november 2020 er grænsen for den daglige køretid øget samt reglerne om ugehvil sat ud af kraft for de førere som udfører national godstransport af materiel til minkbesætninger i Danmark.

 

Det skriver Færdselsstyrelsen.

 

”For at forebygge chaufførmangel i forbindelse med aflivningen af mink i Danmark er der på køre- og hviletidsområdet meddelt en midlertidig undtagelse i medfør af artikel 14, stk. 2, i forordning (EF) nr. 561/2006 (køre- og hviletidsforordningen) med følgende indhold:

 

I perioden fra den 7. november 2020 til og med den 20. november 2020 er grænsen for den daglige køretid, jf. køre- og hviletidsforordningens artikel 6, stk. 1, ændret fra 9 timer til 10 timer. I samme periode er reglerne om ugehvil (dvs. om afholdelse af det såkaldte regulære ugehvil på mindst 45 timer og reducerede ugehvil på mindst 24 timer, jf. køre- og hviletidsforordningens artikel 8, stk. 6), sat ud af kraft.

Den midlertidige undtagelse gælder alene for godstransport til minkbesætninger i Danmark, hvor der transporteres materiel (som f.eks. aflivningsvogne), der skal anvendes til at løse opgaven med aflivning af mink som følge af COVID-19 situationen”.

 

Dette betyder, at de omfattede førere i ovennævnte periode kan have en daglig køretid på op til ti timer og kan undlade at afholde deres ugentlige hviletid. Det betyder også, at reglerne om ugentlige køretid, 2 ugers køretid, afholdelse af pause og daglige hviletid, fortsat skal overholdes. For så vidt angår kørslen med de aflivede dyr er det styrelsens opfattelse at denne vil være undtaget efter køre- og hviletidsbekendtgørelsens § 2, litra n.

 

Færdselsstyrelsen anbefaler, at man henter og printer Færdselsstyrelsens meddelelse om midlertidig undtagelse på køre- og hviletidsområdet. På den måde kan man altid fremvise dokumentation for, at grænsen for den daglige køretid er øget samt reglerne om ugehvil sat ud af kraft, hvis man som fører udfører den kørsel, der er omfattet af den midlertidige undtagelse. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk