Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aftale hjælper udfordrede rederier

Søgeord:

16. juni 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

215 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Genopretningspakke: Bredt politisk flertal vil også gavne danske rederier.

 

Et bredt flertal indgik i nat en aftale om genopretning af dansk økonomi og udfasning af hjælpepakker. Aftalen afhjælper nogle af de udfordringer, rederierne står over for.

 

COVID-19 har bragt en række udfordringer for både de rederier, der sørger for at passagertrafikken mellem Danmark og nabolandene, og for de rederier, der sejler varer jorden rundt.

 

Derfor er det positivt at se, at et bredt politisk flertal med en aftale i nat giver en hjælpende hånd til erhvervslivet herunder rederierne.

 

Særlig relevant for Det Blå Danmark er støtte til eksporten i takt med den gradvise udfasning af hjælpepakker.

 

- Det er klart, at vi helst så alle grænser fuldt åbne allerede fra i dag, men når det nu ikke kan være sådan, er jeg glad for at se, at nattens aftale udfaser hjælpepakkerne gradvist, så vi holder hånden under de færge- og passagerrederier, der med grænselukningerne fik trukket tæppet væk under deres forretning, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Med aftalen afsættes 500 millioner kroner til at hjælpe eksporten i gang igen – herunder til etablering af genstartsteams. I takt med, at grænserne åbner, og hjælpepakkerne udfases, er der brug for et vedholdende fokus på eksporterhvervenes forhold.

 

- Når man som rederi lever af at fragte varer mellem verdensdelene, så siger det sig selv, at det er alvorligt, når samfund på tværs af kloden lukker ned simultant. Der er brug for en fokuseret indsats for at genstarte eksporten, så vi kan få gang i handlen igen. Derfor er jeg glad for, at nattens aftale sætter fokus på erhvervslivets eksport og midler af til at styrke indsatsen, siger Anne H. Steffensen.   /Smir

FAKTA:

 

Danske rederier eksporterede i 2019 for 207 milliarder kroner og er Danmarks største eksporterhverv.

 

Omkring 90 procent af verdenshandlen fragtes ombord på et skib.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk