Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ATL orienterer om strammere indrejseregler

Søgeord:

23. februar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

174 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Yderligere stramning af indrejseregler for grænselandet fra den 17. februar 2021.

Myndighederne vurderer, at risikoen for spredning af virusvarianten B 1.351 er øget i grænselandet, og skærper derfor nu indrejserestriktioner og test- og isolationskravet i Danmark for grænselandet.

 

Det skriver ATL i en pressemeddelelse

 

På baggrund af udbredelsen af nye mutationer, har regeringens indsatsgruppe vurderet, at der er behov for at skærpe indrejserestriktionerne for indrejsende fra grænselandet samt test- og isolationskravet efter indrejse i Danmark. Dette skyldes, at der er risiko for, at den sydafrikanske virusvariant B 1.351. kan sprede sig ved indrejse fra grænselandet.

Test må højst være 72 timer gammel

Regeringen indfører skærpede indrejsekrav for personer fra grænselandet, hvor personer fra Slesvig-Holsten, Sydsverige og Västsverige, som indrejser med et anerkendelsesværdigt formål, ved indrejsen skal kunne fremvise en negativ test foretaget højst 72 timer før indrejsen. Reglerne træder i kraft den 17. februar. De nuværende gældende regler stiller krav om, at testen højst må være foretaget syv dage før indrejsetidspunktet.

 

Skærpede regler for test- og isolationskrav

 

Reglerne for test- og isolationskrav skærpes ligeledes efter indrejse i Danmark for personer, herunder danskere, der har arbejde, skal levere en tjenesteydelse, besøge nærtstående eller har bopæl i grænselandet.

 

De nuværende regler tillader under visse betingelser at fravige de i øvrigt gældende test- og isolationskrav i Danmark, hvis de pågældende kan fremvise en negativ test, som højst er syv dage gammel. Denne regel strammes ligeledes, således at kravet bliver, at denne test højst må være 72 timer gammel.

De ny regler trådte i kraft den 17. februar.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk