Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bedre forhold for branchen diskuteres i Folketinget

Søgeord:

18. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

640 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Fem folketingsmedlemmer vil forbedre forholdene for chauffører og vognmænd.

 

I dag onsdag behandles et beslutningsforslag i Folketinget fremsat af fem enige løsgængere, der vil forbedre forholdene for danske lastbilchauffører og vognmænd. Det skal ske i en arbejdsgruppe nedsat mellem branchen og myndighederne.

 

Det skriver DTL – Danske Vognmænd, der roser initiativet og forventer bred opbakning fra Folketinget.

 

Vil nedsætte arbejdsgruppe

Danske lastbilchauffører og vognmænd oplever i stigende grad udfordringer med de rammevilkår, som regulerer lastbiltrafikken i Danmark.

 

Det mener fem folketingsmedlemmer uden for folketingsgrupperne - løsgængerne Hans Kristian Skibby, Karina Adsbøl, Lise Bech, Liselott Blixt og Bent Bøgsted. De vil derfor have nedsat en arbejdsgruppe bestående af brancheforeninger, chauffører og relevante myndigheder.

 

Arbejdsgruppen skal komme med forslag til forbedringer af forholdene for danske lastbilchauffører og vognmænd.

Den 1. marts i år fremsatte initiativtagerne et forslag til folketingsbeslutning, der pålægger den socialdemokratiske regering at nedsætte arbejdsgruppen. Samtidig angiver de en række emner, som arbejdsgruppen kunne beskæftige sig med.

 

- Der er tale om højst relevante emner, såsom eksempelvis mangel på parkeringspladser til korte pauser og daglige hvil langs statsvejnettet, bedre toilet- og badeforhold, sagsbehandlingstider i Færdselsstyrelsen samt adgang til konkurrencedygtige alternative drivmidler. Og det gælder ikke mindst en opfølgning på kontrollen af arbejdstidsreglerne, og højden af bødesatserne, siger DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard, der har stor ros til overs for løsgængernes initiativ og sammenhold.

Ser frem til bred opbakning

Han fremhæver, at de foreslåede emner i forvejen optager branchen og på ingen måder er nye for partierne på Christiansborg.

 

- Problemet er blot, at det er emner, som af den ene eller den anden grund ofte falder ned mellem to stole trods mange gode intentioner hos for eksempel de borgerlige partier, der har været flinke til at italesætte udfordringerne. Jeg ser derfor ikke mindst frem til en bred borgerlig opbakning til forslaget.

 

Erik Østergaard mener dog samtidig, at der bør ske en prioritering af emnerne, selv om det kan være svært. Eksempelvis er sagen om inddrivelse af p-afgifter på udenlandske lastbiler også med i beslutningsforslaget.

- Det er en sag, der snart har mange år på bagen. I al fald så mange, at de enkelte sager lige så stille forældes, så handling er altså påkrævet hurtigst muligt. Det samme gælder de lavthængende frugter i den grønne omstillingsproces, der er ved at arbejde med større vægte og dimensioner på eksisterende køretøjer. Branchen er i forvejen i søgelyset, så vi må løfte dér, hvor vi kan, slutter Erik Østergaard.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk