Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Behov for hurtig hjælp til erhvervslivet

Søgeord:

18. marts 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

215 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DI: Erhvervslivet forstår svære tiltag – vigtigt med hurtig hjælp til ramte virksomheder.

 

Regeringen bebuder her til aften flere markante tiltag for at redde liv og bryde smittekæderne. De skærpede tiltag vil få markante negative konsekvenser for danske virksomheder og arbejdspladser, og der bliver brug for hurtig og omfattende hjælp, vurderer DI.

 

- Det er en markant skærpelse af de nuværende påbud og anbefalinger, og det vil ramme især mange små og mellemstore virksomheder hårdt. Men vi anerkender, at det er en svær balance for regeringen at gøre alt for at undgå tab af menneskeliv og samtidig mindske risikoen for, at der kommer langvarige skader på dansk økonomi og danske arbejdspladser. Det er den svære, men altgørende opgave lige nu, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Han glæder sig over, at regeringen allerede i morgen vil indkalde Folketingets partier til at drøfte hjælp til de mange virksomheder og arbejdspladser, som bliver ramt.

- Vi er i konstant og tæt dialog med regeringen om, hvordan der kan sættes ind med effektive initiativer, der hjælper de mange virksomheder og arbejdspladser, som bliver særligt hårdt ramt af de nye tiltag. Det er glædeligt og helt afgørende, at regeringen allerede nu bebuder en yderligere hjælpepakke til at holde hånden under virksomheder og arbejdspladser. Der bliver der brug for omfattende hjælpetiltag, og det haster, siger Lars Sandahl Sørensen.

 

 

- Der bliver taget mange svære beslutninger i denne tid af hensyn til danskernes sikkerhed. Det har vi forståelse for – også i virksomhederne. Nu gælder det om, at alle dele af samfundet støtter op, så vi hver især yder vores bidrag til at bryde smittekæderne. Målet er, at både sundhedskrisen og de økonomiske konsekvenser for samfundet bliver så kortvarige som overhovedet muligt, siger Lars Sandahl Sørensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk