Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Behov for opgør med forældet sagsbehandling

Søgeord:

29. oktober 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

254 gange

Læses i øjeblikket af:

0

ITD ser frem til mere smidig ansøgningsbehandling for særtransporttilladelser.

 

Brancheorganisationen ITD ser med tilfredshed på de tilkendegivelser, justitsminister Nick Hækkerup og transportminister Benny Engelbrecht kom med på onsdagens åbne samråd i Folketingets Transportudvalg.

 

Samrådet havde sit udgangspunkt i den seneste debat om uhensigtsmæssigt lange sagsbehandlingstider for særtransporttilladelser, som især transportvirksomheder øst for Storebælt oplever.

 

Ministrene forsikrede, at man nu går tilbage til en mere smidig sagsbehandling.

 

Hos ITD peger man på, at det ikke er første gang, at transportbranchen har oplevet problemer med sagsbehandlingen hos særtransportkontorerne. Derfor opfordrer ITD til, at politikerne kigger dybere ned i værktøjskassen for at undgå lignende situationer i fremtiden.

 

- Det er simpelthen ikke rimeligt, at en lang række vognmænd mister transportaftaler til konkurrenter, fordi de er ramt af et enkelt kontors lange sagsbehandlingstider. Derfor havde vi naturligvis gerne set normaliserede sagsbehandlingstider allerede i dag, og vi vil holde skarpt øje med, at ministrenes løfter også kan mærkes på svartiderne til vognmændene. Derudover gælder det nu om at se fremad og sikre, at historien ikke gentager sig, siger Henriette Kjær, politisk chef i ITD.

Ud over de akutte tiltag, der skal sikre en ensartet og mere smidig behandling af ansøgninger om særtilladelse, tilkendegav begge ministre, at de også gerne ville kigge på nye maksimumgrænser for dimensioner, som ITD tidligere har foreslået. Begge ministre er også positivt indstillet over for digitalisering af området og udpegning af ruter, der kunne være forhåndsgodkendte til særtransporter.

 

- Set fra vores bord er der behov for et fundamentalt opgør med forældede sagsbehandlingsgange i transportbranchen, og det gælder ikke mindst i denne sag, hvor vi allerede kender gode digitale alternativer til den nuværende praksis fra blandt andet Holland og Sverige. Derfor er vi også tilfredse med, at ministrene vil se på muligheden for at indføre digitale ansøgnings- og tilladelsesprocedurer, som vi er overbeviste om vil lette administrationen betydeligt for både myndighederne og vores medlemmer, siger Henriette Kjær. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk