Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bekymrende multikontrol på Fyn

Søgeord:

26. april 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

602 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Mere end hvert tredje tunge køretøj kørte fra kontrol med sigtelse.

 

Ved en nylig multikontrol på Fyn endte 77 større køretøjer med at køre fra kontrollen med en sigtelse som hilsen fra Politiet. Ud af i alt 218 kontroller – altså mere end hver tredje.

 

Kontrollen fandt sted onsdag den 20. april og var gennemført af Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, i samarbejde med de øvrige tungvognscentre i Danmark og en række andre myndigheder og samarbejdspartnere. Der var udpeget tre faste kontrolsteder, og samtidigt blev der også patruljeret på vejene omkring kontrolstederne.

 

Ud over Politiet deltog blandt andet Færdselsstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Trafikstyrelsen, Motorstyrelsen, Told- og Skattestyrelsen, Beredskabsstyrelsen, Miljøstyrelsen og Fiskeristyrelsen i multikontrollen.

Typiske forseelser

De 77 sigtelser under politikontrollerne omhandlede blandt andet 19 sigtelser for fejl og mangler ved køretøjerne, 8 sigtelser for overtrædelse af køre- og hviletiden, 8 sigtelser for fejl ved kontrolapparatet, 4 overtrædelser for kørsel med farligt gods samt 2 for manglende surring af transportgods og 18 sigtelser for fejl ved bremserne, hvoraf 7 køretøjer er indkaldt til syn. 1 enkelt sigtelse omhandlede også for tæt kørsel, 2 for manglende brug af sikkerhedssele og en enkelt sigtelse for personelfalsk, da en chauffør havde ’lånt’ sin kammerats kørekort.

 

Færdselsstyrelsen fik kontrolleret 110 køretøjer, hvoraf 25 endte med synsindkaldelse og 8 heraf fik køreforbud. Fødevarestyrelsen kontrollerede 37 køretøjer, og de varslede en enkelt bøde, en fik en indskærpelse og øvrige fik vejledning. Den militære bremsestand kontrol af 37 militære køretøjer resulterede i 3 synsindkaldelser og betinget godkendelse til 7 køretøjer.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk