Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Blå spidser skal genstarte den maritime branche

Søgeord:

14. august 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

265 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Mærsk-EVP Henriette Hallberg Thygesen skal lede genstartteamet for Det Blå Danmark.

 

Tirsdag offentliggjorde Erhvervsministeriet, at der nedsættes et forum med otte ”genstartteams”, der blandt andet skal udpege, hvor udfordringer for eksporten kræver handling og hvilke tiltag, der kan gøre mest gavn i forhold til at understøtte danske eksporterhverv gennem COVID-19-krisen.

 

Ét af de otte er genstartteamet for Det Blå Danmark, der nu arbejder på at pege på måder, hvorpå eksporten inden for det maritime kan genstartes. En kort, effektiv proces skal munde ud i anbefalinger til regeringen.

 

I spidsen for teamet er Henriette Hallberg Thygesen, executive vice president hos A.P. Møller – Mærsk A/S, der som formand skal lede teamet, der består af en række andre topfolkfra både udstyrsproducenter, rederierne, de maritime erhvervsorganisationer og fagbevægelsen.

Fra Danske Rederier er det administrerende direktør, Anne H. Steffensen, der sidder med i genstartsteamet.

 

- Det kan ikke overvurderes, hvor vigtigt det er for et lille land som Danmark at få gang i eksporten igen, så jeg er glad for, at regeringen har nedsat de her genstartteams, siger Anne H. Steffensen.

 

Arbejdet blev onsdag skudt i gang med et stort virtuelt møde mellem de otte genstartteams og regeringen repræsenteret af udenrigsminister Jeppe Kofod og erhvervsminister Simon Kollerup.

 

Udfordringerne for Det Blå Danmark ovenpå COVID-19 er mange og komplekse, så der er nok at tage fat på, lyder det fra Danske Rederier.

 

- Vi skal se, om vi kan finde få, men konkrete initiativer, som på den korte bane kan afhjælpe de problemer, som en del af rederierne har som følge af corona. Men også gerne initiativer, der kan lægge kimen til vækst fremadrettet. Det kan kun gå for langsomt, så det er godt, at arbejdet nu i gang. Jeg glæder mig til en kort og fokuseret proces, så vi kan aflevere skarpe anbefalinger til regeringen om en lille måneds tid, siger Anne H. Steffensen.

De otte genstartteams skal give deres forslag til myndighedstiltag senest den 15. september 2020.Der er afsat samlet 485 mio. kr. i indeværende år til udmøntning af anbefalinger fra alle otte genstartsteams. Anbefalingerne vil derefter indgå i politiske forhandlinger om eksportpakken.

 

Arbejdet afsluttes derefter med et tværgående møde i ’Forum for genstart af dansk økonomi’ og afrapportering til regeringen. Anbefalingerne skal igangsættes i år.

 

Medlemmerne i Genstartsteamet for Det Blå Danmark er Henriette Hallberg Thygesen -executive vice president i A.P. Møller - Mærsk A/S, Jan Rindbo – administrerende direktør i Norden, Peter Lytzen a- administrerende direktør i Esvagt, Torben Carlsen – administrerende direktør i DFDS, Søren Nørgaard Thomsen – administrerende direktør i Blue Water Shipping, Bjarne Foldager – administrerende direktør i MAN Energy Solutions, Søren Hjorth Krarup direktør i Alfa Laval, Lars Petterson – administrerende direktør i Hempel, Anne H. Steffensen – administrerende direktør i Danske Rederier, Jenny N. Braat - administrerende direktør i Dansk Maritime, Tine Kirk Pedersen - administrerende direktør i Danske Havne samt Thomas Søby cheføkonom i Dansk Metal.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk