Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bødestrid: Misforståelser eller helt urimeligt

Søgeord:

29. oktober 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2876 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Minister vil udrede påståede misforståelser om højere bødestraffe.

 

Store dele af chaufførbranchen har på det seneste udtrykt stærke bekymringer om en kommende ændring af færdselsloven, som træder i kraft ved årsskiftet. En ændring, som hæver bødestraffende for kørsel med alvorlige tekniske fejl på vogntoget dramatisk – for både chaufføren og for vognmanden.

 

Ifølge transportminister Benny Engelbrecht er der tale om misforståelser, hvorfor ministeren vil sikre, at der er klarhed over, hvad den kommende lovændring egentlig går ud på.

 

Der har på det seneste været en del misforståelser i chaufførbranchen over den ændring af bødeniveauet for alvorlige sikkerhedskritiske fejl og mangler ved tunge køretøjer, der træder i kraft 1. januar 2020. Transportminister Benny Engelbrecht ønsker, at der er fuld klarhed over, hvad lovændringen går ud på.

Som reglerne er i dag, er bødeniveauet for fejl og mangler ved tunge køretøjer 1.000-3.000 kr. Med de nye regler bliver dette niveau forhøjet for de alvorlig sikkerhedskritiske fejl og mangler til 5.000 kr. til chaufføren og 10.000 kr. til ejeren (vognmandsvirksomheden) i førstegangstilfælde. I anden- og tredjegangstilfælde stiger bøden til henholdsvis 10.000 kr. og 15.000 kr. til chaufføren og 20.000 kr. og 30.000 kr. til ejeren.

 

- Jeg tror, at en stor del af den frustration, der er i chaufførbranchen over de nye regler for alvorlige sikkerhedskritiske fejl og mangler, desværre skyldes misforståelser om, hvad det egentlig er, de nye regler går ud på, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

- Lovændringen indfører for det første ikke nye typer af fejl og mangler. Der er udelukkende tale om en forhøjelse af bødestraffen for de fejl og mangler, der er af alvorlig sikkerhedskritisk karakter. Chaufføren kan for det andet kun straffes for fejl og mangler – herunder alvorlige sikkerhedskritiske fejl og mangler – hvis chaufføren vidste eller på grund af konkrete omstændigheder burde vide, at køretøjet havde sådanne fejl og mangler.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk