Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Borgmestre bekymret for flaskehals

Søgeord:

12. april 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

300 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Østjyske politikere ønsker udvidelse af strækning mellem Aarhus N og Randers N.

 

Borgmestrene i Business Region Aarhus er godt tilfredse med regeringens infrastrukturudspil, men formandskabet i Business Region Aarhus vil kæmpe for, at strækningen fra Aarhus N til Randers N også bliver en del af udspillet. Det risikerer at blive en flaskehals, hvis den strækning ikke bliver udvidet, lyder det.

 

På vegne af de 12 borgmestre i Business Region Aarhus udtaler formandskabet:

 

- Det er rigtigt set af regeringen at prioritere udvidelsen af E45. Det vil vi gerne kvittere for. Motorvejen imellem Kolding og hele vejen op til Limfjorden er Jyllands trafikale hovedpulsåre, som i markant stigende grad stopper til. Det er derfor vigtigt, at udvidelsen snart begynder, men også at alle strækninger udvides.

Ifølge formandskabet er det godt, at regeringen vil udvide fra Vejle til Aarhus, men Vejdirektoratets VVM-undersøgelse dokumenterer også, at der vil opstå kritisk trængsel, hvis ikke strækningen Aarhus N - Randers N også bliver udvidet.

 

Vejdirektoratet dokumenterer desuden, at trængslen på Aarhus N - Randers N bliver forstærket af udbygningen af E45 fra Aarhus til Vejle. I regeringens infrastrukturudspil indgår forbedring af tilslutningsanlæg omkring Randers. Det løser en del af udfordringerne, men ikke alle.

 

- E45 imellem Aarhus N - Randers N risikerer at blive en flaskehals, hvis den strækning ikke kommer med, siger formand i Business Region Aarhus, Kasper Glyngø og fortsætter:

 

- Vi vil derfor sammen med erhvervslivet igangsætte et øget pres, så Folketingets partier støtter udvidelsen af E45 hele vejen fra Vejle til Randers Nord. Det østjyske by-bånd imellem Vejle og Randers N er det største vækstcenter udenfor hovedstaden.

Formandskabet i Business Region Aarhus pointerer, at det er vigtigt for jobskabelse og den fortsatte vækst, at infrastrukturen kan understøtte udviklingen til gavn for hele Danmark. Væksten i den danske klimavenlige eksport af fødevarer, vand- og vindteknologi bliver væsentligt hæmmet af trængslen på E45, så det haster med en udvidelse på hele strækningen imellem Vejle og Randers N, lyder det.

 

Business Region Aarhus består af Hedensted, Horsens, Skanderborg, Samsø, Odder, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Silkeborg, Favrskov, Viborg og Aarhus Kommuner. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk