Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Coronapas vil lette livet for søfolk

Søgeord:

3. februar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

998 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Indførelsen af et nyt coronapas kan blive et vigtigt skridt på vejen mod at normalisere erhvervsrejser. Søfolk kan få stor gavn af passet.

 

Når du næste gang skal ud at rejse, skal du ikke kun huske dit rødbedefarvet pas. Du skal fremover også huske at pakke dit digitale coronapas.

 

Dokumentation for at du er vaccineret mod COVID-19 bliver nemlig fremover nedskrevet i et coronapas. Passet skal i første omgang gøre det nemmere at gennemføre erhvervsrejser, men håbet er, at coronapasset også på sigt vil kunne bruges som adgangsbillet til større arrangementer.

 

Danske Rederier vurderer, at coronapasset kan blive meget gavnligt for de mange ansatte på skibe og offshore installationer, som har brug for at rejse rundt i verden, når de skal passe deres arbejde.

 

- Det har været et meget vanskeligt år at være søfarende, og restriktioner på tværs af grænser har gjort det svært at lave besætningsskift. Coronapasset giver håb om, at det kan blive lidt nemmere at komme rundt i verden, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Coronapasset kommer som led i et partnerskab mellem Dansk Industri, Dansk Erhverv og regeringen. Selve det digitale coronapas skal udvikles i løbet af de kommende tre-fire måneder. Dog vil man inden udgangen af februar kunne se dokumentation for en vaccination på sundhed.dk.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk