Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

COVID-19-vaccine til lastvognschauffører

Søgeord:

30. november 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

222 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD: Vaccination af chauffører sikrer forsyningskæden.

 

Regeringens vaccinestrategi bør tage højde for vigtigheden af at sikre forsyningskæderne i Danmark. Derfor bør man overveje at prioritere vaccination af chauffører. Hvis forsyningskæderne bryder sammen, rammer det alle dele af samfundet herunder kritiske samfundsfunktioner.

 

Det er rigtig fornuftigt at få prioriteret beskyttelse af de grupper, der er i størst fare. Dernæst gælder det om at sikre de grupper, der holder samfundet kørende – både i overført og bogstavelig forstand, mener ITD.

 

- Under den første nedlukning i foråret så man, hvordan chauffører spillede en helt afgørende rolle i at få varer og medicinsk udstyr frem, og det skal de helst kunne blive ved med. Derfor bør man overveje at prioritere vaccination af chauffører, så de kan vælge at blive vaccineret og udføre deres vigtige opgaver med minimeret risiko for sygdom, siger Henriette Kjær, der er politisk chef i ITD.

Det statslige vaccinationsprogram vil begynde, når den første vaccine er godkendt, leveret og distribueret ud til alle vaccinationssteder. Man forventer, det vil ske inden for en måned eller to.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com