Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk Erhverv om Vækstteam:

Søgeord:

21. november 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

114 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vigtige skridt på vejen mod fair konkurrence.

 

Vækstteam for handel og logistisk anbefaler, at regeringen søsætter initiativer, der sikrer fair og lige konkurrence for handelen. Det er af afgørende betydning for danske butikker og engrosvirksomheder, mener Dansk Erhverv.

 

Vækstteamet for handel og logistik har netop offentliggjort sine anbefalinger til regeringen.

 

Anbefalingerne tager afsæt i handels- og transporterhvervenes vilkår med digitalisering og e-handel, stigende international konkurrence og fremtidens kompetencebehov. Vækstteamets anbefalinger udstikker retningen for, hvordan regeringen kan sikre lige konkurrencevilkår bl.a. ved at regeringen bør tage et opgør med momssnyd og manglende kontrol for produktsikkerhed, når der handles online.

 

- E-handlen har gjort markedet globalt og danske handelsvirksomheders nærmeste konkurrenter befinder sig ikke længere kun er rundt om hjørnet, men måske på den anden side af kloden. Selvom danske handelsvirksomheder er dygtige og mange meget digitale, er det blevet en stigende udfordring for dem at stå stærkt i konkurrencen, fordi deres udenlandske konkurrenter har haft for let ved at snyde med moms og produktsikkerhed. De ulige konkurrencevilkår kan få afgørende konsekvenser for den danske handelssektor, fordi de risikerer at blive udkonkurreret uanset hvor god en forretning de driver, siger markedsdirektør i Dansk Erhverv Henrik Hyltoft.

Moms med mere

Dansk Erhverv er særligt glade for anbefalingerne om at sænke momsbagatelgrænsen for udenlandske pakker, øge kontrollen med produktsikkerhed og arbejde for mere ensartede internationale regler for handel online.

 

- Kontrol med moms og produktsikkerhed er naturligvis afgørende for lige konkurrencevilkår, men vi skal også gennem EU og internationale samarbejder sikre, at der er ens standarder for handel online. Det danske købmandskab er en stolt tradition, som vi skal værne om, ligesom danske forbrugere skal kunne være trygge, når de handler, og derfor rammer Vækstteamets anbefalinger hovedet på sømmet på de problemområder, som danske butikker og grossister er udsat for i dag, siger Henrik Hyltoft.

 

- Vi bakker fuldt ud op om Vækstteamets udspil, men nu er det så op til de danske politikere at følge Vækstteamets anbefalinger til dørs og sikre, at de mange gode initiativer så også realiseres i praksis, og det arbejde vil vi i Dansk Erhverv følge meget tæt, slutter han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk