Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk Erhverv roser transportministeren

Søgeord:

26. august 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

178 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Trine Bramsens beslutning om at afvise EU-krav om returnering af trailere vækker ros.

Efter pres fra Dansk Erhverv og en række andre organisationer har transportministeren lyttet og vil ikke følge Kommissionens fortolkning om, at lastvognstrailere og sættevogne skal returnere til hjemlandet hver 8. uge.

 

Det er det klare budskab i transportministerens svar til Dansk Erhverv og de tre andre organisationer, DASP, DTL og ITD.

 

Før sommerferien henvendte organisationerne sig til ministeren og gjorde opmærksom på de enorme negative konsekvenser for erhvervet, hvis Kommissionens fortolkning om, at lastvognstrailere og sættevogne skal returnere til hjemlandet hver 8. uge, får lov at stå ved magt.

Ændret fortolkning

Formålet med henvendelse var, at få ministeren til at gå imod Kommissionens fortolkning og arbejde for at ændre den. Det ser nu heldigvis ud til at være lykkedes. Ministeren har i hvert fald sendt et brev til Kommissionen om, at Danmark er uenige i Kommissionens fortolkning, og at man fra dansk side ikke forventer at følge Kommissionens fortolkning.

 

- Kommissionens tolkning er ude af trit med både virkelighedens verden og juraen, og derfor er det positivt, at transportministeren står op for branchen og ser fornuften i vores argumenter. Nu er det afgørende, at alle lande i EU følger samme tilgang som Danmark, og at Kommissionen nu ændrer deres vejledning. Vi følger derfor sagen tæt, siger branchedirektør i Dansk Erhverv Transport, Jesper Kronborg.

Sagen er opstået, fordi Kommissionen før sommerferien i et udkast til vejledning har anlagt en bred fortolkning af reglen i EU’s Vejpakke om, at køretøjet skal returnere til hjemlandet hver 8. uge. Det kom som en stor overraskelse for transportbranchen i Danmark og resten af Europa, at det udover selve lastvognstrækkeren også skulle omfatte trailere og sættevogne.

 

Ifølge Jesper Kronborg vil det trække ekstra kapacitet ud af markedet, øge virksomhedernes omkostninger og samtidig øge CO2-udslippet, hvis Kommissionen ikke ændrer sin fortolkning. I Dansk Erhvervs høringssvar til Kommissionens udkast til vejledning er der lagt vægt på disse forhold.

 

Kommissionen har meldt ud, at den endelige vejledning vil tage hensyn til de modtagne høringssvar fra branchen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk