Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk klima-hjælp til udlandet

Søgeord:

2. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

135 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danmark skal hjælpe Brasilien, Colombia og Pakistan med vedvarende energi.

 

Der er stor international efterspørgsel på dansk viden og erfaringer inden for grøn omstilling. Derfor har Klima, Energi- og Forsyningsministeriet og Udenrigsministeriet søsat et nyt initiativ, som skal hjælpe med at sikre adgang til pålidelig, bæredygtig energi til en overkommelig pris. I første omgang udrulles initiativet i Brasilien, Colombia og Pakistan.

 

Gennem det nye initiativ, Danish Energy Transition Initiative (DETI), skal Danmark hjælpe endnu flere lande med at gøre deres omstilling af energisystemer grønnere. I første omgang skal initiativet hjælpe med at reducere CO2-udledninger i Brasilien, Colombia og Pakistan ved at støtte udvikling af vedvarende energi, energieffektivitet og energiplanlægning.

 

- Hvis vi for alvor skal gøre noget ved klimaforandringerne, skal vi som grønt foregangsland hjælpe andre lande med at omstille deres energisystemer. Danmark er førende inden for vedvarende energi og energieffektivitet, og vi har vigtig viden, som kan gøre en forskel for den grønne omstilling ude i verden. Vi hjælper allerede en række af de største udledere i verden med at blive grønnere. Nu styrker vi indsatsen i en række lande, som står over for en massiv stigning i deres energiforbrug. Det skal vi hjælpe med at gøre grønt, siger klimaminister Dan Jørgensen.

Alle tre lande har givet udtryk for et stærkt ønske om at samarbejde med Danmark, og de regner alle med at øge elproduktionen markant frem mod 2030. Derfor er det vigtigt at fokusere på andelen af vedvarende energi i elforbruget samt fordelene ved at energieffektivisere allerede nu.

 

- Vi ved, at klimaforandringerne rammer verdens mest fattige og sårbare mennesker hårdest. Den globale opvarmning giver alvorligere konsekvenser i fattigere lande end i vores del af verden. Derfor giver det god mening, at vi hjælper lande med at begrænse CO2-udledningerne. Den grønne omstilling er derfor afgørende for, at vi kan komme i mål med vores internationale udviklings- og klimaambitioner, siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

Indsatsen vil i Brasilien koncentrere sig om energiplanlægning og udvikling af havvind, i Colombia om udvikling af havvind og rammebetingelser for energieffektivitet og i Pakistan om energi-planlægning, fremme af vedvarende energi og energieffektivitet i industrien.

 

Det nye initiativ bliver drevet af Energistyrelsen, som allerede yder teknisk assistance i etablerede energi- og klimapartnerskaber med 16 lande, herunder USA, Kina og Indien. Her deler danske eksperter erfaringer fra den grønne omstilling hjemme med lokale myndigheder. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk