Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk orlogsskib i ildkamp med pirater

Søgeord:

25. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

270 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Forsvaret: Fire formodede pirater er dræbt og fire andre er taget til fange - en af dem er såret. OPDATERET

 

Fregatten Esbern Snare var onsdag i ildkamp med formodede pirater under en patrulje i Guineabugten.

 

Det oplyser Forsvarskommandoen:

 

»Onsdag den 24. november reagerede fregatten Esbern Snares besætning på efterretninger om forhøjet risiko for pirateri i farvandet syd for Nigeria. Skibet satte kursen mod de formodede pirater og sendte skibets Seahawk-helikopter i forvejen for at observere.

 

Helikopterens besætning fandt ud på eftermiddagen i et område med en række handelsskibe en hurtigtgående motorbåd med otte mistænkelige mænd ombord. Ombord på skibet kunne helikopterens besætning se en række af de redskaber, man forbinder med pirateri, herunder stiger.

Ingen reaktion

Esbern Snare var hen under aftenen tæt nok på til at sende Frømandskorpset af sted i deres hurtiggående RHIB-både for at gå ombord i piratskibet.

 

Esbern Snare kaldte piraterne op for at bringe dem til standsning, så de danske soldater kunne komme ombord. Da piraterne ikke reagerede, afgav de danske styrker varselsskud jf. deres beføjelser. Piraterne åbnede derefter ild direkte mod de danske soldater. De danske soldater reagerede herefter i selvforsvar og besvarede ilden fra piraterne.

 

Der fulgte en kort ildkamp. Ingen danske soldater kom til skade, men fem pirater blev ramt. Fire af piraterne afgik ved døden. En blev såret.

Tilbageholdte ombord

Efter ildkampen sank piratskibet. De otte pirater blevet taget ombord på fregatten Esbern Snare, hvor den ene sårede blev behandlet for sine skader.

 

Den tværministerielle arbejdsgruppe vil håndtere, hvad der skal ske med piraterne.

 

Forsvarsministeren

Forsvarsminister Trine Bramsen har over for telegrambureauet Ritzau understreget, at piraternes professionalisme og anvendelse af våben har nødvendiggjort indsættelsen af danske soldater.

 

- Det er selvsagt ikke ønskeligt, at menneskeliv går tabt. Men jeg glæder mig over, at ingen fra den danske besætning er kommet til skade. De løser en vigtig opgave med at beskytte danske og andre handelsskibe i regionen, udtaler Trine Bramsen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk