Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk ros til EU-havvindstrategi

Søgeord:

21. februar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

221 gange

Læses i øjeblikket af:

0

EU-Parlamentet vedtager strategi for havvind.

 

Et stort flertal i EU-Parlamentet har stemt for den strategi for havvind, som den danske parlamentariker Morten Helveg Petersen har stået i spidsen for. Dansk Energi roser strategien.

 

EU skal reducere sin CO2-udledning med 55 procent i 2030 og være klimaneutral senest 2050. Ruten til målene går gennem en massiv udbygning af solceller på land samt vindmøller på havet, ved kysterne og på land, så der er masser af grøn strøm til elbiler, varmepumper og industri. For slet ikke at tale om de mængder elektricitet, som skal bruges til at udvikle grønne brændsler til fly, skibe og lastbiler.

 

Derfor har EU-Parlamentet vedtaget en strategi for havvind. Målet er, at der i 2030 skal være 60 GW havvind i Europa og 340-450 GW i 2050. I dag er EU’s samlede kapacitet på cirka 12 GW.

Den danske EU-Parlamentariker Morten Helveg Petersen fra Radikale Venstre har været pennefører på strategien og chefforhandler. Han er glad og stolt over den store opbakning i Parlamentet.

 

Med 705 parlamentarikere fra 27 lande er EU-Parlamentet præget af mange forskellige holdninger og interesser. Derfor er Dansk Energis viceadministrerende direktør Anders Stouge også imponeret over strategiens høje ambitionsniveau.

 

- Det er et rigtig godt stykke politisk arbejde, og meget vigtigt at Danmark har fået afgørende indflydelse på en så central strategi. Med tæt adgang til Nordsøen og Østersøen ligger Danmark i et smørhul for den havvind, der er en hovedpulsåre i den omfattende direkte og indirekte elektrificering, EU’s klimamål kræver, siger Anders Stouge. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk