Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danske Havne glæder sig over havvind-ambitioner

Søgeord:

18. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

306 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Brancheorganisationen roser det høje ambitionsniveau i Esbjerg-erklæringen.

 

Danske Havne glæder sig over ambitionen om at etablere 150 GW havvind i Nordsøen inden 2050, som de fire Nordsølande Danmark, Tyskland, Holland og Belgien onsdag blev enige om ved topmødet på Esbjerg Havn.

 

Brancheorganisationen Danske Havnes direktør, Tine Kirk:

 

- Vi er begejstrede for det høje ambitionsniveau og det tempo, der lægges op til. Vigtigt er også, at man bliver smidig og meget konkret, når de endelige planer skal lægges. Bureaukrati og eventuel uhensigtsmæssig lovgivning må ikke stå i vejen, så politikerne må være friske på at rydde alle sten af vejen i ekspresfart, siger Tine Kirk.

 

Hun peger desuden på betydningen af de mange arbejdspladser i Danmark, som den store satsning på havvind i Nordsøen kaster af sig.

- Vi var først i verden med satsningen på havvind, da vi etablerede verdens første havvindmøllepark i 1991, så det er meget passende, at Danmark også er central aktør i Esbjerg-erklæringen her i 2022. På sin egen måde er det også illustrativt, at det finder sted på vores havn i Esbjerg, der er Europas største vindhavn og involveret i mere end halvdelen af alle offshore vindaktiviteter i Europa, siger Tine Kirk.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk