Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danske Maritime: Et yderst skuffende finanslovsforslag

Søgeord:

31. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

215 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Finanslovsforslag vækker skuffelse i virksomhederne i Det blå Danmark.

 

Regeringen præsenterede mandag sit forslag til, hvordan Finansloven for 2022 skal se ud. I Danske Maritime er begejstringen stærkt begrænset.

 

- Den helt store udfordring i den maritime industri netop nu er at skaffe hænder nok. Der mangler i dén grad teknisk uddannede medarbejdere til branchen, og regeringen er løbende blevet opgjort opmærksomme på behovet for at, opprioritere de uddannelser, som erhvervslivet efterspørger

gøre international rekruttering mindre bureaukratisk og sænke lønkravet i beløbsordningen.

 

Danske Maritime efterlyser også en skattepolitik, som bidrager til at øge arbejdsudbuddet og motiverer ift. iværksætteri og vækst.

 

Værfterne og de danske maritime materielproducenter og servicevirksomheders brancheforening opfordrer også regeringen til at afsætte langt flere øremærkede midler til forskning, udvikling og innovation. Brancheorganisationen ønsker også regeringen sikrer sikre konkurrencedygtige finansieringsmuligheder.

På ønskesedlen er også, at regeringen arbejder målrettet med langt flere offentligt-private samarbejder, og sikre bilaterale aftaler med vores vigtigste eksportmarkeder, så længe Covid-19 pandemien er årsag til rejserestriktioner. Endelig ønsker Danske Maritime også økonomisk kompensation for de ekstra udgifter til karantæne.

 

Mange af ønskerne deles af store dele af dansk erhvervsliv, men ingen af disse meget konkrete ønsker er at finde i finanslovforslaget for 2022, som derfor undrer Danske Maritimes adm. direktør Jenny Braat:

 

- Kort sagt, så imødekommer dagens udspil jo overhovedet ikke den maritime industris ønsker og behov. Når den store samfundsøkonomiske kage skal bages, er det helt afgørende, at en regering sørger for at understøtte de private virksomheder bedst muligt. På vores område – som skaber maritime arbejdspladser i hele Danmark – er der brug for en lang række konkrete forbedringer, og derfor er den manglende prioritering af erhvervslivets behov helt uforståeligt. Vi oplever ellers, at man politisk side anerkender den maritime industris store betydning, men så skal man jo netop bakke op om det, virksomhederne efterspørger. Jeg havde helt klart forventet noget andet fra regeringen. Det er et yderst skuffende finanslovsforslag, siger Jenny Braat.

Finansloven møder tilsvarende kritik fra en stribe andre erhvervsorganisationer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk