Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danskerne shopper ulovlig medicin online

Søgeord:

10. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

199 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Toldere tilbageholder store mængder ulovlig medicin.

 

Toldstyrelsen har i 2020 tilbageholdt knap en halv million ulovlige piller og knap 100 kilo medicin opgjort efter vægt.

 

Køb i stedet medicin hos en godkendt forhandler, lyder opfordringen fra Toldstyrelsen.

 

Mængden af ulovlig medicin, som tolderne finder, ligger højt. I 2020 har Toldstyrelsen tilbageholdt knap 500.000 ulovlige piller eller kapsler og knap 100 kilo medicin opgjort efter vægt. Det viser en ny opgørelse, som styrelsen har udarbejdet.

 

De tilbageholdte lægemidler er især fundet i postpakker sendt til private. Toldstyrelsen har bl.a. tilbageholdt receptpligtige potensmidler, smertestillende medicin og receptpligtig antibiotika.

 

Michael Lund, kontroldirektør i Toldstyrelsen, siger om kontrollen:

 

- Køber man ulovlig medicin som privatperson, har det ikke kun en økonomisk konsekvens i forhold til told, moms og afgifter, men medicinen kan også udgøre en decideret sundhedsrisiko. Derfor opfordrer vi til, at man følger sundhedsmyndighedernes anvisninger om at købe medicin hos godkendte forhandlere og i samråd med egen læge.

Store beslaglæggelser

Det er ikke alle, der nøjes med at shoppe ulovlig medicin til husbehov.

 

Kigger man ned i tallene, har der været flere store tilbageholdelser. I juni blev to pakker tilbageholdt med i alt godt 27.000 alprazolam-piller (benzodiazepin), og i august fandt tolderne knap 7.000 tramadol-piller i to pakker afsendt fra Storbritannien. I september blev to indrejsende i Billund Lufthavn stoppet med i alt 14.000 tramadol-piller, et opioid som tolderne har set særligt meget af i 2020.

 

Som udgangspunkt er det kun lovligt at indføre medicin til personligt forbrug, og ved indrejse fra et land uden for EU er kravene mere restriktive. Toldstyrelsen tilbageholdt derfor pillerne, som nu er overdraget til Lægemiddelstyrelsen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk