Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Der skal sættes en stopper for corona-spøgelsesfly

Søgeord:

13. marts 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

371 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transportministeren vil ikke have tomme fly over Europa.

 

Transportminister Benny Engelbrecht har bedt Europa-Kommissionen om at sætte gang i et lovgivningstiltag, der kan forhindre, at der flyver tomme fly rundt i Europa på grund af coronavirussen.

 

Udbredelsen af coronavirussen har store konsekvenser for erhvervslivet og borgere i hele Europa. Det gælder ikke mindst for luftfartsbranchen, som oplever et dramatisk fald i antallet af rejsende og solgte billetter.

 

På grund af en EU-regel om, at et luftfartsselskab skal anvende sit ”slot” i en lufthavn minimum 80 procent af tiden for at få tildelt samme slot næste år, flyver der angiveligt næsten tomme fly rundt i europæisk luftrum, så luftfartsselskaberne kan være sikre på at fastholde de værdifulde slots. Et slot er en start- og landingstilladelse i en given lufthavn.

- Det er uholdbart ud fra både et økonomisk og klimamæssigt perspektiv, at der angiveligt flyver næsten tomme, ja man kan vel nærmest kalde dem ”spøgelsesfly”, rundt i luften. Derfor har jeg opfordret transportkommissær Adina Vălean til at sætte gang i de nødvendige lovgivningsmæssige tiltag, der kan sikre, at luftfartsselskaberne får lov til at afvige fra dele af slotsforordningen, siger transportminister Benny Engelbrecht.

 

En række øvrige medlemslande har også opfordret Europa-Kommissionen til at iværksætte et lovgivningsmæssigt tiltag, ligesom Kommissionen i øvrigt gjorde efter 11. september 2001, under SARS-epidemien i 2003 og under finanskrisen i 2009. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk