Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Det er tid til at handle

Søgeord:

2. april 2019  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

479 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vognmandsorganisationer vil gøre op med dødvandet for mobilitetspakken.

 

En række europæiske vognmandsorganisationer opfordrer i en fælles erklæring de europæiske parlamentsmedlemmer til at handle og stemme om mobilitetspakken, som i sidste uge blev sat ud på et sidespor af en gruppe af – mestendels – østeuropæiske lande.

 

Afsenderne af erklæringen er sammenslutningen af de skandinaviske vognmandsorganisationer NLA, tjekkiske Cesmad Bohemia, slovakiske Cesmad Slovakia, tyske BGL e.v. samt den franske FNTR.

 

Erklæringen bringes her i sin helhed:

 

”Endnu engang har Europa-Parlamentet måttet udsætte afstemningen om de tre vigtige temaer i mobilitetspakke 1 om cabotage, kørsel og hviletid samt udstationering af arbejdstagere.

 

Vores organisationer, der repræsenterer operatører over hele EU, ønsker hermed at udtrykke vores dybe bekymring over, at en hel industri i EU's indre marked bliver holdt som gidsler af grupper af parlamentsmedlemmer, som tydeligvis anvender procedurereglerne til at forsinke eller komplicere afstemningsprocedurerne.

EU's indre marked for vejtransport har behov for at få nye, harmoniserede regler, der kan leve op til nutidens udfordringer og krav. Europa-Parlamentet spænder ben for denne mulighed. Det sandsynlige resultat vil være et endnu større kludetæppe af nationale regler, som vil øge de administrative byrder og komplicere de grænseoverskridende operationer.

 

Vi opfordrer til, at der bliver arbejdet for en egentlig afstemning i Parlamentet. Dette vil gøre det muligt at fortsætte behandlingen af temaerne i det nye, kommende parlament og fortsætte forhandlingerne i ministerrådet efter Rådets brede tilgang til sagen i december 2018.”

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk