Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Det hjælper at klage

Søgeord:

7. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

298 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Arbejdstidsdirektivet: Udbud om vintertjeneste på vejnettet bliver annulleret.

 

På baggrund af henvendelser fra transportbranchen har Vejdirektoratet valgt at annullere udbuddet på vintertjeneste på kørebaner, der blev sat i gang i februar.

 

Opgaven forventes at blive genudbudt i løbet af andet kvartal af 2022.

 

Vejdirektoratet har besluttet at annullere et udbud om vintertjeneste på kørebaner, da der er behov for en nærmere undersøgelse af forhold vedrørende arbejdstidsdirektivet.

 

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. Her udtaler områdechef Gitte Hoeg,

 

- Vi har fået en række spørgsmål til udbudsmaterialet og henvendelser fra brancheorganisationer, og vi vurderer nu, at der er behov for en yderligere afklaring af blandt andet arbejdstidsdirektivets betydning for udførsel af vintertjeneste. Det er en afklaring, vi tager i en dialog med branchen, og vi går nu i gang med at invitere parterne, så vi kan få klargjort udbudsmaterialet til genudbud.

Vejdirektoratet forventer at offentliggøre udbuddet på vintertjeneste på kørebaner igen i løbet af andet kvartal af 2022, så der kan indgås kontrakter for den kommende sæson 2022/2023.

 

En af de brancheorganisationer, der har påpeget konflikten mellem det nye arbejdstidsdirektiv og udbuddet af sne-rydning og saltning på vejene er ITD.

 

Her betegnede brancheorganisationens administrerende direktør, Carina Christensen, det som helt uacceptabelt, at staten udbyder opgaver, som kun kan gennemføres, hvis man bryder reglerne.     /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk