Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DFDS og P&O-aftale under lup i UK

Søgeord:

18. november 2021  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

381 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Britiske konkurrencemyndigheder undersøger kapacitetsdelingsaftale mellem DFDS og P&O.

 

Den britiske konkurrencemyndighed (Competision and Markets Authority (CMA) har indledt en undersøgelse af færgerederierne P&O Ferries Holdings Limited og DFDS A/S.

 

Det er en aftale om at dele kapacitet, som de to rederier indgik i maj, der skulle reducere ventetiden for fragtkunder med chaufførledsagede lastvognstog på ruten mellem Calais i Frankrig og Dover i England., der har vakt den britiske konkurrencemyndigheds interesse.

 

Aftalen skulle også bidrage til at forbedre trafikflowet for fragttrafikken på handelsruterne mellem Storbritannien og EU.

 

Det skriver Competition and Markets Authority i en pressemeddelelse.

Konkurrenceforvridning

Undersøgelsen har angiveligt til formål at afgøre om aftalen mellem de to færgerederier potentielt kan forhidre, begrænse eller forvrænge konkurrencevilkårene i Storbritannien.

 

P&O besejler ruten mellem Dover og Calais med fem færger, mens DFDS besejler ruten med tre færger.

 

Da charteraftalen blev indgået i maj oplyste de to parter, at den udelukkende omfattede fragttrafikken mellem Dover og Calais, og at den ikke ville blive udvidet til at omfatte ruten Dover-Dunkerque, der besejles af DFDS.

 

De to rederier står tilsammen for fragten af mere end 2,5 millioner lastvogne og uledsagede trailere, hvert år. Dermed er det ubetinget den travleste handelsrute mellem Storbritannien og EU. Det oplyste DFDS og P&O i maj.

Competition and Markets Authority understreger, at myndigheden endnu ikke har taget stilling til, om der faktisk er tilstrækkeligt bevis for overtrædelse af konkurrencereglerne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk